facebook

Завдяки професійній майстерності вчителів та керівників шкіл вдалося не переривати освітній процес під час пандемії, – Сергій Шкарлет

Завдяки професійній майстерності вчителів та керівників шкіл вдалося не переривати освітній процес під час пандемії, – Сергій Шкарлет

Інформує Всеосвіта.

Також заступниця міністра освіти Віра Рогова зазначила, що реалізація концепції НУШ створює умови для ефективного реформування загальної середньої освіти.

Професійна майстерність керівників шкіл і вчителів дозволила не переривати освітній процес під час пандемії. На цьому наголосив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час відкриття Всеукраїнського онлайн-діалогу «Говоримо про те, що на часі!».

Пишаюся, що у непростий час пандемії ми всі разом навчились працювати в незвичних умовах. Майстерність керівників шкіл, вчителів, їхній власний приклад дали нам всім можливість загалом в Україні не перервати освітній процес і вистояти під час непростих для нас змін, – заявив Шкарлет.

Він також висловив вдячність за авторські курси, методики, наповнення, які розробили педагоги за часи пандемії, а також закликав керівників закладів ділитись власним досвідом, здобутим в умовах дистанційного навчання через COVID-19.

Заступниця міністра освіти Віра Рогова підкреслила, що реформа «Нова українська школа» є пріоритетною для МОН, а реалізація концепції #НУШ створює умови для реформування загальної середньої освіти з урахуванням досвіду провідних країн світу.

Зокрема, пріоритетами МОН у продовження реформи «Нова українська школа» є:

Чтайте також:  Вчителям суттєво перерахували заробітні плати: обіцяють, що це підвищення не остаточне

удосконалення законодавчого регулювання сфери загальної середньої освіти;

пілотування реформи НУШ на рівні базової середньої освіти;

розроблення змісту профільної середньої освіти;

трансформація мережі закладів загальної середньої освіти;

розширення державно-приватного партнерства;

реформування системи шкільного харчування;

безбар’єрний простір в закладах освіти.

Поруч із реформою НУШ в країні відбувається інша реформа – адміністративно-територіальна, найбільша реформа в державі. У цю реформу ми маємо закласти таку мережу закладів освіти, яка допоможе нам надати якісну освіту кожній дитині, – зазначила Віра Рогова.

Нагадаємо, що 70% учнів задоволені організацією дистанційного навчання. У порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 15% – наразі спостерігається позитивна динаміка. Про це свідчать дані опитування Державної служби якості освіти.

Джерело.


Повернутись вверх