facebook

Творчі завдання для дітей на День вишиванки

Творчі завдання для дітей на День вишиванки

Завдання для формування у дітей здатності відходити від шаблону й приймати нестандартні рішення

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям завдання для розвитку творчих здібностей, фантазії, уяви, зорово-моторної координації, просторового сприйняття.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей здатності відходити від шаблону й приймати нестандартні рішення, спонукатиме до створення нових художніх образів, виховуватиме маленьких патріотів України, які пишаються тим, що вони українці.

Малюємо орнамент для вишивки. Завдання допоможе дитині розвинути творчі здібності, фантазію й уяву, зорово-моторну координацію, просторове сприйняття. Завдання містить інформацію про два види орнаментів для вишивки. Після прочитання пропонується придумати й намалювати геометричні й рослинні орнаменти для вишиванок, ураховуючи їх особливості.

Рахуємо, скільки вишиванок у родині. Завдання допоможе дитині розвинути логіко-математичне мислення, фантазію й уяву. Дітям пропонується розв’язати задачу про родину, у якій у кожного є вишиванка. Потрібно порахувати й записати, скільки вишитих суконь і сорочок у родині, а також розмалювати малюнки вишиванок й поміркувати, про те, чому вишиванку одягають на свята, чому носити вишиванку патріотично, стильно й модно.

Продовжуємо вишивку №1: домалюй орнамент. Завдання допоможе дитині розвинути зорово-моторну координацію, просторове сприйняття, творчі здібності, фантазію й уяву; спонукатиме до створення нових художніх образів. Дитині пропонується домалювати три варіанти схем для вишивки, повторюючи зображені мотиви орнаментів. Під час виконання завдання у дитини розвиватиметься бажання до вивчення традицій декоративно-прикладного мистецтва, пошуку нового, творча свобода.

Продовжуємо вишивку №8: створи орнамент. Завдання допоможе дитині розвинути зорово-моторну координацію, просторове сприйняття, творчі здібності, фантазію й уяву; спонукатиме до створення нових художніх образів. Маючи вже певний досвід у малюванні орнаментів, дитині пропонується створити свої варіанти схем для вишивки. Під час виконання завдання у дитини розвиватиметься здатність відходити від шаблону й приймати нестандартні рішення.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

Джерело.


Повернутись вверх