facebook

Директорку ліцею у Соснівці, яка принижувала учнів за їх зовнішній вигляд, оштрафували

Директорку ліцею у Соснівці, яка принижувала учнів за їх зовнішній вигляд, оштрафували

 

Сокальський районний суд визнав директорку Наталію Щербань, яка принижувала учнів за їх одяг та вигляд, винною у булінгу та оштрафував її на 1360 гривень.

Втім, сама директорка Соснівського ліцею №2 і далі не визнає своєї провини.

Що відомо про скандал у Соснівському ліцеї
Директорка Соснівського ліцею №2 Наталія Щербань під час розмови з 10-класниками дозволяла собі некоректні висловлювання про зовнішній вигляд учнів.
Зокрема, вона дорікнула підліткам, що вони носять спортивні та діряві штани: “В таких штанах ходять в стайню, але не більше”.
Також педагогиня дорікнула дівчатам, які вдягають хустки: “Що за манера. Я в свої роки ще можу накинути на себе якусь шаль, а накритися платком, як баба 30-ти років.. Дівчата, це не одяг”.
Директорка, серед іншого, звернула увагу одній зі школярок на целюліт. А наприкінці розмови вона заявила, що не впускатиме учнів у школу, якщо вони не змінять свій зовнішній вигляд.
Згодом сама Наталія Щербань згодом заявила, що не принижувала учнів, а лише хотіла, щоб школярі мали пристойний вигляд.

Наталію Щербань оштрафували за булінг
Правоохоронці Червоноградського відділу поліції склали протокол про адмінпорушення на директорку ліцею за булінг щодо учнів.

Чтайте також:  "Немає поганих армій, є погані полководці": Лікарчук заступився за вчителів, яких звинуватили у провалі НУШ для 5-7 класів

Під час засідання 13 травня протокол щодо Наталії Щербань розглянув Сокальський районний суд. Суддя Тетяна Струс визнала Наталію Щербань винною у булінгу щодо учнів та оштрафувала її на 1360 гривень.

Додамо, що Щербань не визнала своєї провини. Тепер у неї є 10 днів, щоб подати апеляційну скаргу.

До слова, на Закарпатті вчителька молодших класів під час уроку смикала учня за волосся. Все закінчилося гучним скандалом в школі та звільненням вчительки. Відео навіть зацікавило правоохоронців.

Джерело.


Повернутись вверх