facebook

Просто та без сорому про статеве дозрівання: плакати та відео в допомогу старшим

Просто та без сорому про статеве дозрівання: плакати та відео в допомогу старшим

Інформує Всеосвіта.

Як все влаштовано у дівчаток? А у хлопців? А звідки беруться діти? А як це відбувається? Цими питаннями діти не рідко вганяють у ступор батьків, вихователів чи навіть вчителів. В цей момент головне не розгубитися та чітко відповісти. Також важливо підбирати інформацію відповідно до віку дитини.

В допомогу батькам, вихователям та вчителям «Всеосвіта» підготувала плакати про репродуктивну систему людини і відео до них. На плакатах зображена побудова систем хлопчиків та дівчаток, а відеороліки розказують про те, як відбувається статеве дозрівання.

Часто дитині страшно цікаво зазирнути у світ протилежної статі, – говорить психологиня Анна Чернюк. – Зі словом «цікаво» пов’язаний природній потяг до вивчення того, що є поруч. Зі словом «страшно» пов’язане незнання як отримати необхідну інформацію та що з нею потім робити. Відео повністю звільняє від страху та залишає лише корисну пізнавальну цікавість.

Психологиня також рекомендує показувати це відео дітям у віці 10-12 років у присутності батьків, вчителів, психологів. Адже в дітей можуть виникнути додаткові запитання, тому важливо, щоб поруч була людина, яка відповість на них.

Чтайте також:  Вчителям суттєво перерахували заробітні плати: обіцяють, що це підвищення не остаточне

Цей набір стане чудовим помічником для батьків. Ви можете показувати ці відео, коли дитина почне задавати питання або коли самі вирішите, що вже час. Важливо демонструвати обидва ролики, щоб дитина розуміла, що відбувається та буде відбуватися з нею та з її/його однолітками.

Статеве дозрівання у дівчаток

Вчителі також можуть користуватися цими плакатами і відео на своїх уроках. Це урізноманітнить заняття, а ілюстровані матеріали допоможуть швидко та концентровано розказати про всі особливості перехідного віку у дітей. Проте, перед використанням цих розробок та відео варто порадитися з батьками і узгодити все.

Важлива особливість відеороликів у тому, що вони не просто розповідають, як відбуваються зміни, але й наголошують на тому, що зміни – це нормально. У такий спосіб можна попередити глузування та приниження, пов’язані із цілком нормальними фізіологічними процесами: акне, менструацією, спонтанною ерекцією тощо.

Відео вчить приймати в нас свою природу, бути справжніми, любити себе у такий важливий та особливий період дорослішання. Якщо батьки не знають, як розповісти про ті чи інші речі, – відео зробить це за них, – наголошує Анна Чернюк.

Плакати можна замовити за посиланням: https://vseosvita.ua/market/komplekt-plakativ-kozhen-maie-znaty-reproduktyvna-systema-liudyny-1145.html

Джерело.


Повернутись вверх