facebook

Всі учителі є творчими людьми, однак недооцінюють себе, – вчитель математики зі Львова

Всі учителі є творчими людьми, однак недооцінюють себе, – вчитель математики зі Львова

Євген Пенцак є професійним фінансистом і економістом. Донедавна протягом семи років чоловік викладав математику у Львівському фізико-математичному ліцеї.

Джерело:

“Освіторія”
Однак зарплати вчителя на утримання сім’ї Євгену не вистачало, тому він у вільний від роботи час займався монтуванням підвісних стель. Зараз чоловік живе за правилом золотого трикутника, завдяки якому став фінансово незалежним.

Що відомо про колишнього вчителя математики
Сьогодні Євген Пенцак є керівником магістерської програми з бізнес-аналітики та фінансів Києво-Могилянської бізнес-школи, а також відомим експертом з фінансів.

У минулому чоловік став співорганізатором відомого учнівського математичного конкурсу “Кенгуру” та співзасновником інтелектуальної гри Thinkers, яку зараз перекладено англійською та польською мовами, і яка сьогодні виходить на міжнародні ринки.

Завдяки Міжнародному фонду “Відродження” вчитель зміг вступити до Лозаннського університету у Швейцарії, де познайомився з багатьма фінансистами та економістами, зокрема із Жаном Тіролем, який згодом став Нобелівським лауреатом.

Безліч тамтешніх фахівців мали не один, а кілька напрямків діяльності, які складалися у так званий “золотий трикутник”.

В чому полягає суть золотого трикутника
У розпорядженні кожної людини є час, і кожен повинен вміти ефективно управляти цим ресурсом. На думку Євгена, вчителям не варто обирати максимальну кількість годин у школах, адже ця робота є малооплачуваною.

Чтайте також:  Експерт назвав мінімальну кількість першокласників, яка має з вересня наповнювати клас

Натомість треба займатися репетиторством, надавати консультативні послуги або зайнятися власним бізнесом. Будь-яке заняття має бути максимально ефективним з огляду економічної теорії, тобто треба витрачати якнайменше часу заради якнайбільшого прибутку.

Золотий трикутник має підбиратися індивідуально, однак повинен відповідати всім 5 стратегіям життя:

Живучості. Людина вчиться витримувати всі виклики життя і рухається далі.
Рухомості. Людина намагається крутити педалі з усіх сил, щоб не впасти, бути максимально стійкою та ефективною.
Робастності. Іншими словами – стратегія гіперстійкості, коли людина навчилася бороти бар’єри, які створюють обставини.
Гнучкості. Здатність адаптовуватися до невідворотних глобальних змін.
Антикрихкості. Коли людина вміє застрахувати себе від провалу іншими, максимально невразливими галузями роботи та життя.
Щоб бути стійкішим, гнучкішим та невразливим, кожному й потрібен “золотий трикутник”, адже що б не трапилось з одним видом діяльності, подушку безпеки надасть другий чи третій.

Джерело.


Повернутись вверх