facebook

Чи зміниться пороговий бал ЗНО – освітній комітет ВРУ надав роз’яснення

Чи зміниться пороговий бал ЗНО – освітній комітет ВРУ надав роз’яснення

Інформує Всеосвіта.

Експерти, які встановлюють пороговий бал, беруть до уваги той факт, що навчальний рік відбувався в незвичному режимі, діти відвідували школи епізодично.

В Україні можуть знизити пороговий бал ЗНО. Про це заявив заступник голови комітету Верховної ради з питань освіти Сергій Колебошин.

Пороговий бал може бути різним, але яким саме – встановлює відповідна група експертів, які тестують завдання ЗНО. Безумовно, експерти, які встановлюють пороговий бал, беруть до уваги і той факт, що навчальний рік відбувався в незвичному режимі, діти відвідували школи епізодично, – пояснив Колебошин.

Він зазначив, що пороговий бал по окремих предметах може бути трохи нижче аналогічного балу за попередні роки.

Ми всі прекрасно розуміємо, що дистанційне навчання навряд чи підвищить рівень знань дітей, але іншого виходу в нас наразі немає. Освіту треба отримувати будь-яким чином, навіть коли закриті школи, – сказав чиновник.

Також Сергій Колебошин додав, що кожного року завдання переглядають, додають завдання з тих розділів, яких давно не було, тобто гармонізують сам тест, тому корелюється його складність.

Чтайте також:  "Якого кольору шапка?" Тест з української літератури збентежив мережу: учні, які не читали твір, склали на відмінно

Джерело.


Повернутись вверх