facebook

У МОН та ЮНІСЕФ прокоментували, за яких умов діти повернуться за парти у новому 2021/2022 навчальному році

Повернення дітей до очного навчання в новому навчальному році залежить не лише від рівня інфікування в країні, зазначила голова ЮНІСЕФ в Україні

 

Чи повернуться учні за парти з вересня на постійній основі – залежить від рівня епідемічної ситуації в Україні й від темпів вакцинації. Про це повідомили на сайті «РБК-Україна» з посиланням на коментарі пресслужби Міністерства освіти і науки України та голови ЮНІСЕФ в Україні Лотти Сільвандер.

Формат, в якому буде проходити новий навчальний рік, буде залежати від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території окремих регіонів. МОН прагне до того, щоб швидше повернути всіх учнів і студентів в школу, установи професійно-технічної та вищої освіти, – заявили в пресслужбі МОН.

Водночас голова ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер зазначила, що повернення дітей до очного навчання в новому навчальному році залежить не лише від рівня інфікування в країні, але й від темпів вакцинації:

Сподіваюся, діти зможуть повернутися в школу. Але вже з’явилися нові варіанти вірусу, які також вражають дітей. Якщо вдасться впоратися з цим протягом літа – діти зможуть повернутися до звичного навчання з осені, – сказала вона.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: 11-річку відмінять, 45% випускників - до ПТУ, замість 17 предметів - 12

Як повідомили на «РБК-Україна», у МОЗ хочуть прищепити більшість дорослого населення до кінця року, а педагогів – до вересня. Але, як показують перші місяці вакцинації, далеко не всі українці планують в найближчому майбутньому отримати щеплення від COVID-19.

Джерело.


Повернутись вверх