facebook

У КМДА розповіли, як змінилися правила перебування дітей у школах після їх повернення за парти

У КМДА розповіли, як змінилися правила перебування дітей у школах після їх повернення за парти

Інформує Всеосвіта.

У Києві послабили карантин, і з 5 травня поновлюється очне навчання.

Києві з 5 травня поновлюється навчання в закладах дошкільної, загальносередньої, позашкільної, професійної та вищої освіти. В ефірі телеканалу «Україна 24» директор департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян розповіла, як це відбуватиметься.

Рік тому ми були слабшими в розумінні, як готувати приміщення до повернення. Але тепер ми напрацювали свої документи, регламент, якого дотримуємося. Одна з вимог міського голови Віталія Кличка – це наявність засобів, які убезпечують перебування у приміщенні. Минулого року в Києві було закуплено дезінфікуючих засобів більш ніж на 80 млн гривень, – заявила Фіданян.

Також вона пояснила ситуацію з масочним режимом у навчальних закладах.

Що стосується суворого носіння масок, то ми прислухаємося до рекомендацій медицини. Зараз чітких рекомендацій щодо масок немає. До того ж ми повертаємося не в помаранчеву зону, а вже в жовту. Це означає, що правила трохи м’якші. Необов’язково носити маску всім, але в дітей, у яких є якісь захворювання, важче проходить Covid-19, тож вони можуть бути в масках. Усім педпрацівникам купили щитки, які також можна надягати, – зазначила директор департаменту освіти.

Чтайте також:  “Переривати навчальний процес під час тривог – це наша жорстка рекомендація”, – МОН

Також чиновниця додала, що залишається вимірювання температури на вході в школу, а також вхід різних класів у різні двері будівлі школи.

Джерело.


Повернутись вверх