facebook

НУШ — бізнес-проєкт чи все ж таки реформа? Зеленський дізнався про корупційні схеми

Найбільший виробник меблів поскаржився президенту і висвітлив корупційну схему в проєкті НУШ.

Тендерні вимоги на виробництво парт і стільців для НУШ суперечать можливостям українських виробників. У документах вимагається: «усі зварні шви мають бути покриті декоративними пластиковими елементами». Ці вимоги можуть виконати лише закордонні виробники.

Про це заявив один з найбільших виробників шкільних меблів під час зустрічі Зеленського з представниками бізнесу в Чернівецькій області.

Десятки, сотні тисяч школярів сидять на моїх стільцях в Україні, Франції, Чехії, Італії. У всіх країнах обов’язкова вимога, щоб дитина сиділа на натуральній деревині. А в проєкті НУШ чомусь вимагають, щоб стільці були виготовлені з натуральної деревини, яка обов’язково покрита штучним пластиком. Жодного виробника ламінатів і пластиків в Україні немає. Це є корупційною схемою для виведення грошей у Францію, Китай чи інші країни, – говорить бізнесмен.

На Tender.online ще у квітні 2020 року було озвучено прохання видалити дану вимогу із тендерної документації:

Володимир Зеленський емоційно відреагував на скаргу виробника меблів, висловившись нецензурно стосовно тендерних вимог.

Люди, які це зробили – просто негідники. Ми можемо оперативно з’єднати Вас зі Шкарлетом, т.в.о. Міністра освіти і науки України. Розкажете йому детальніше, а депутати теж пропрацюють дане питання, – прокоментував президент України, Володимир Зеленський.

Представниця команди президента додала, що в тендерних вимогах є й інші проблеми: не виконані умови з нахилами парт, немає можливості створювати гнучкі конструкції, передбачені НУШ. Усі питання направлено до Сергія Шкарлета.

Чтайте також:  Після впровадження реформи НУШ педагоги змінили методи викладання

Джерело.


Повернутись вверх