facebook

Конкурси до перших класів заборонені: у МОН розповіли деталі щодо зарахування учнів до шкіл

Конкурси до перших класів заборонені: у МОН розповіли деталі щодо зарахування учнів до шкіл

Міністерство освіти і науки повідомило, що під час зарахування дітей на навчання до першого класу школам заборонено проводити конкурси. Як будуть набирати учнів до школи – читайте у матеріалі.

У роз’ясненні МОН для регіональних керівників Департаментів освіти і науки йдеться про те, що цього року заборонені конкурси для зарахування дітей до перших класів.

Зокрема, у МОН заявили, що при зарахуванні дітей до першого класу заборонено проведення будь-яких заходів для перевірки знань, умінь, навичок чи інших компетентностей дитини.

Виключенням є лише зарахування дітей до закладів спеціалізованої освіти та приватних шкіл. Тож, проведення будь-яких конкурсів на зарахування першокласника до державних шкіл заборонено.

У МОН додали, що термін прийому документів для зарахування дитини до школи не може бути меншим одного місяця.

Окрім того, в умовах карантину засновники шкіл можуть дозволити батькам подавати документи електронною поштою без електронного цифрового підпису.

Коли у Києві відноситься набір учні до першого класу? У столиці призупинили набір першокласників до шкіл через погіршення ситуації з коронавірусом.

Але у КМДА заспокоїли усіх батьків майбутніх першокласників і наголосили, що прийом до шкіл розпочнеться в травні. Як тільки у Києві стабілізується ситуація, приймальна комісія зможе відновити безпечний прийом.

Яких дітей першими зараховують до першого класу
Зазначимо, що в Україні першочергово до школи будуть приймати дітей, які:

  • проживають на території обслуговування відповідної школи;
  • дітей, чиї брати чи сестри вже навчаються в цій школі;
  • діти працівників закладу освіти;
  • діти із садочків, які входять до структури школи;
  • а вже потім – усіх охочих на наявні вільні місця.

Джерело.


Повернутись вверх