facebook

Як отримати відстрочку від призову: роз’яснення Міносвіти

Відтермінування можна отримати на підставі довідки від приймальної комісії

Абітурієнтам можна отримати відстрочку від призову до 1 жовтня - Як отримати відстрочку від призову: роз’яснення Міносвіти

 

Випускники цього року, які вступають до вищих навчальних закладів, зможуть отримати відстрочку від призову в армію.

Про це йдеться у спільному рішенні Офісу президента, Міністерства освіти й Генерального штабу України, передає пресслужба Міносвіти.

У пресслужбі Міносвіти нагадали, що через карантин, який в березні ввели в Україні, весняний призов розпорядженням уряду перенесли на травень-липень 2020 року. У тому ж розпорядженні зазначено, що українці у віці 18-19 років можуть бути призвані лише за власним бажанням, підтвердженим письмовою заявою.

Міносвіти спільно з Генштаботм та Офісом президента напрацювало рішення, що дозволить абітурієнтам отримати відстрочку від призову до 1 жовтня. Відстрочку можна отримати на підставі довідки від приймальної комісії установ предвищої і вищої освіти.

«Міністерство освіти і науки надало відповідні роз’яснення Названим комісіям закладів професійного предвисшего і вищої освіти за попередньою реєстрацією абітурієнтів, які планують продовжити своє навчання, але які підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким абітурієнтам отримати документальне підтвердження про свої наміри », – уточнили у відомстві.

Тепер вже колишня в.о. міністра освіти Любомира Мандзій ще на початку червня заявила, що через відстрочку вступної кампанії випускників не будуть призивати в армію і що у Міносвіти є домовленості з Міноборони. Незважаючи на це, багатьом випускникам, яким виповнилося 18 років, приходять повістки, а в військкоматах говорять, що діють в рамках чинного законодавства.

Чтайте також:  "Це пережиток СРСР": у мережі виникла дискусія через пропозицію скасувати урок "Основи здоровʼя"

Через це Міністерство освіти звернулося до Міноборони з проханням відстрочити заклик для абітурієнтів.

Джерело.


Повернутись вверх