facebook

Скандал у кременчуцькому садочку: з батьків вимагають «подарунки», а вихователям створюють нестерпні умови праці?

Скандал у кременчуцькому садочку: з батьків вимагають «подарунки», а вихователям створюють нестерпні умови праці?

Розбірки між батьками та керівництвом навчального закладу.

Батьки і працівники скаржаться, що у Кременчуцькому закладі дошкільної освіти №70 (вул. Миру, 9А) вимагають побори і створюють нестерпні умови праці.

Цю тему підняв на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Полтавської обласної ради Руслан Телятник. (Телятник Руслан)

«Діти – Це Наше Майбутнє!Але не для усіх!!! Важливими чинниками, які впливають на якість освіти та управлінських процесів у дитячому садочку, є ефективне керівництво та створення умов праці для працівників», – переконаний Р.Телятник.

Батьки вихованців ЗДО №70 повідомили депутату, що директорка цього закладу Літвіненко Ірина Альбертівна за 1,5 роки своєї директорської роботи своєю поведінкою змусила звільнитися 18 працівників.

Далі публікація депутата облради без змін:

«Директора постійно принижує гідність працівників, порушує права людини. Вимагає відпрацювання карантину, без причин відправляє у відпустку за власний рахунок вихователів та помічників вихователя. Вимагає за власні кошти вихователів фарбувати майданчики та робити ремонт у групах. Якщо тебе відправили за свій рахунок, а в табелі ти є на роботі, то на наступний день, ти повинен принести Ірині Альбертівні 250 гривень у кабінет. Спілкуватися з нею просто не можливо не лише працівникам, а й батькам. Із батьків постійно вимагає подарунки на групи, але сама цього не каже, а викликає до себе вихователя і примушує вихователя вимагати в батьків. Тобто робить все чужими руками! Це стосуватися і документації, яку за неї оформляє її мама – колишня завідуюча цього садочку. Якщо вихователь відмовляється просити в батьків подарунок, то цього працівника починають ще більше принижувати. Є достовірні факти від батьків. Коли батьки задають їй запитання, вона відповіді на нього не дає і взагалі не йде на контакт. Всі розмови проходять з агресією. Діти постійно перебувають у зведених групах, що є неприйнятним під час карантину. Внаслідок цього діти частіше почали хворіти. Зведені групи не тому, що немає кому працювати, а тому, що вона вимагає писати заяви за власний рахунок. Батьки неодноразово зверталися до працівників департаменту освіти, а саме: до Москалика Г.Ф. та Друженко І.А., – але ніякої реакції з боку керівництва не було. Ці особи не допомагають батькам, а захищають Ірину Альбертівну. Це пов’язано із тим, що у неї дружні і теплі взаємини із керівництвом департаменту освіти. І підтвердженням цього є той факт, що Ірина Альбертівна постійно акценту увагу на тому, що все ВИРІШИТЬ у департаменті освіти. За 1,5 роки керівництва Ірина Альбертівна зіпсувала репутацію садочку №70, але вона цього не розуміє. Продовжує звинувачувати вихователів і батьків.
Якщо керівництво департаменту освіти в особі Москалика Геннадія Федоровича не може вплинути на Літвіненко Ірину Альбертівну, то батьки і працівники ЗДО №70 будуть змушені звертатися до вищестоячих органів. Люди просто вже не можуть цього терпіти! Приниженню людської гідності и поборам треба рішуче покласти край. Якщо це не буде терміново зроблено адміністративними методами, це скінчиться публічним скандалом і кримінальною справою.
Дякую всім небайдужим батькам за надану інформацію,та їх принципову позицію», – пише Р.Телятник.

Містяни активно відреагували на даний допис. Думки кременчужан розділилися.

Наведемо кілька коментарів:

«Те, що написано в пості, стовідсоткова правда. До 3 вересня я працювала в 70 садочку і сама особисто відчула на собі негативне ставлення, приниження, грубий тон Ірини Альбертівни. І це все призвело до того, що своїми діями завідуюча змусила мене та ще деяких вихователів звільнитися, тому що в таких умовах працювати неможливо.

А згодом виникла ще одна проблема. Моя донька зараз відвідує старшу групу цього садочку. І мене, як маму, турбує питання зведених груп у садочку.Всім відомо, що в таких групах діти частіше хворіють.Нещодавно ми з батьками звернулися із проханням до Ірини Альбертівни, щоб вона розвела зведені групи, але директорка відмовила. Назустріч батькам зовсім не йде, розуміння не проявляє, тільки звинувачує батьків і вимагає постійні внески.

Дуже, прикро, що така людина працює на керівній посаді», – коментар Аленка Богомаз.

«В цей садочок ходили двоє моїх діток, на даний момент ходить третя дитина, при керівництві попередньої завідуючої такого не було. Старший син ходив в логопедичну групу якою я була дуже задоволена. Нажаль один з кращих вихователів цієіі групи Олена Володимирівна також звільнилася при керівництві новоії завідуючої. Коли випускалася середня дочка ми поміняли унітази за свої кошти у групі, до цього багато чого купляли в цю групу, але я знала що менша дочка піде в цю саму групу тому все здавали без проблем. На даний час  після того як ми проходили вже рік з меншою дочкою нас хочуть перевести в іншу групу з набагато гіршими умовами. Мотивуючи це тим що не вистачить ліжечок якщо хтось ще прибуде в групу. Хоча зараз в групі 15 чоловік по списку, а за зведення груп я просто в шоці, це є недопустимим під час карантину. Я не відпускала дитину в сад у зведені групи, в інших садочках України заборонена навіть чергова группа, а в нас зводять діток. Я як медик розумію небезпеку цього, тому прошу вжити заходів. Не хотілось би змінювати садочок і вихователів яких знаю не перший рік, всі вихователі з якими пересікалися мої діти були класними, няня взагалі-супер», – ділиться Юлия Баранник

Як Кременчуцькій газеті розповів начальник департаменту освіти Геннадій Москалик, 22 квітня, окремо із батьками та працівниками вищезгаданого навчального закладу відбулася зустріч. Він пояснив, що батьки не хотіли, аби їхніх дітей переводили із ясельної групи, що на першому поверсі у приміщення на другий поверх до молодшої групи. От і зав’язався конфлікт.

«Приміщення на другому поверсі більше пристосовано для дітей відповідного віку. Батькам пояснили ситуацію. Вихователька погодилася», – говорить Г.Москалик.

За його словами, у результаті вчорашніх перемовин, батьки, директор і вихователі дійшли згоди.

«Тримаємо питання на контролі», – говорить Г.Москалик.

Щодо зведених груп, то пан Москалик пояснив, що не порушуючи карантинних вимог, двох дітей із групи, яка скаржилася, перевели до іншої. Дехто з вихователів хворів, тож у ЗДО залучали до роботи всіх інших педпрацівників.

Джерело.


Повернутись вверх