facebook

Відео: як змінилася Земля за останні 37 років

Відео: як змінилася Земля за останні 37 років

У Землі є вісь, довкола якої вона обертається. Це — уявна лінія, яка проходить крізь центр Землі від Північного до Південного полюса. Земна вісь трохи нахилена праворуч, завдяки чому змінюються пори року. На своєму шляху довкола Сонця Земля підставляє під його промені по черзі то північну, то південну півкулю. У півкулі, яка розташована ближче до Сонця, панує літо, а в тій, що віддалена, — зима.

Довкола Сонця ми облітаємо за 365 із чверткою днів. Це — земний рік.

Із цих чверток за чотири роки набігає ще один повний день — 29 лютого. І тоді рік вважається високосним і має 366 днів.

Відстань від Землі до Сонця складає 150 мільйонів кілометрів. Сонячні промені долають цей шлях за 8 хвилин.

Земля обертається довкола себе за 24 години. Це — день і ніч, земна доба. Коли в Києві день, то з протилежного боку Землі, в американському місті Сіетлі, — ніч.

Google додав у свій сервіс Планета Земля доступну всім функцію перегляду 3D-таймлапсів: можна побачити, як змінювався світ за останні 37 років. Для цього фахівці об’єднали понад 24 млн супутникових знімків. Тепер можна обрати будь-який куточок Землі і подивитися, який вигляд він мав у різні часи від 1984 до 2020 року.

Чтайте також:  Патріотичний сценарій останнього дзвоника під час війни

Крім того, Google виклав понад 800 таймлапс-відео як у 2D, так і в 3D для публічного використання.

На думку компанії, новий формат зможе показати користувачам, як змінювався світ, і змусить задуматися про його майбутнє, коли вони побачать на власні очі, як людство вплинуло на міста і ландшафти.

Джерело.


Повернутись вверх