facebook

На ЗНО-2021 учнів пропустять з електронним паспортом в “Дії”, але краще мати оригінал

На ЗНО-2021 учнів пропустять з електронним паспортом в “Дії”, але краще мати оригінал

В УЦОЯО розповіли, що учасники зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році зможуть використовувати електронний паспорт у додатку “Дія” для ідентифікації особи на вході в пункт проведення тестування, але краще брати оригінал паспорта або ID-карти.

Джерело:

“Українські новини”
За словами заступниці директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяни Вакуленко, це допоможе уникнути черги на вході та додаткових соціальних контактів.

Вона зазначила, що УЦОЯО включив можливість використання паспорта в мобільному додатку “Дія” для ідентифікації особи на вході в пункт проведення тестування.

При цьому, Вакуленко додала, що держава не фінансує забезпечення пунктів проведення ЗНО спеціальними приладами для перевірки документів у додатку “Дія”.

Тобто працівники пунктів проведення ЗНО – педагоги та керівники навчальних закладів – повинні самостійно встановити відповідну програму в телефоні та вміти нею користуватися.

Це досить проблематично, тому краще, щоб учасники користувалися звичайними документами – це прискорить їх процес входу в пункти проведення і не створить їм додаткових неприємних моментів очікування,
– наголосила вона.

Заступниця директора УЦОЯО розповіла, що у кожному пункті тестування буде перебувати щонайменше одна людина, яка матиме відповідну програму у своєму смартфоні.

Чтайте також:  У межах реформи старшої школи скоротять кількість навчальних предметів

Але учаснику ЗНО доведеться чекати входу в пункт проведення тестування, поки цей фахівець буде перевіряти електронні документи. Тому Український центр оцінювання просить учасників мати з собою паспорт або ID-карту.

До слова, 30 березня Верховна Рада прийняла законопроєкт про цифрові паспорти. Таким чином Україна стала першою державою світу, в якій е-паспорти прирівняли до паперових – вони стали повними юридичними аналогами звичайних.

Джерело.


Повернутись вверх