facebook

Рада відтермінувала трансформацію санаторних шкіл ще на рік

Рада відтермінувала трансформацію санаторних шкіл ще на рік

Верховна Рада відтермінувала ще на рік реорганізацію і ліквідацію санаторних шкіл-інтернатів. Тепер це планують зробити до 1 липня 2022 року.

Джерело:

телеграм Верховної Ради
Ухвалення відповідного законопроекту підтримали 276 народних депутатів на позачерговому планерному засіданні 13 квітня.

Згідно із законопроєктом, реорганізація та ліквідація санаторних шкіл допускається тільки після узгодження проєкту відповідного рішення засновника з Міносвіти.

Також законом встановлюється, що засновники мають змінити тип закладу, реорганізувати або ліквідувати його протягом року з дня набрання чинності змін до Закону – до 1 липня 2022 року.

Окрім того, відповідно до Закону, майно реорганізованих чи ліквідованих санаторних шкіл та шкіл-інтернатів має використовуватися виключно для забезпечення здобуття освіти дітьми та молоддю, надання їм послуг у сфері соціального захисту, культури, спорту та охорони здоров’я.

Ухвалені зміни забезпечують можливість ширшого вибору типів закладів загальної середньої освіти, у які засновники зможуть трансформувати санаторні школи та школи-інтернати. Це допоможе сформувати освітню мережу у відповідності до потреб громади та забезпечити право дітей на освіту, – сказав Сергій Шкарлет.

В пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що у наразі в системі освіти функціонують 65 санаторних шкіл з пансіонами (інтернатами). У них навчаються 14 тисяч 548 учнів, в тому числі 552 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Чтайте також:  Буде два напрями: які важливі зміни готує для учнів реформа старшої школи

До слова, в Україні вже вдруге відтерміновують ліквідацію та реорганізацію санаторних шкіл. Таке ж рішення Рада прийняла у 2020 році. Ймовірно, це через пандемію коронавірусу.

Джерело.


Повернутись вверх