facebook

ДПА у формі ЗНО для 11-класників цьогоріч під питанням? Рада готується до позачергового засідання

У 2020 році через складну ситуацію з коронавірусом ДПА у формі ЗНО для випускників скасували.

Інформує Всеосвіта.

Завтра, 13 квітня, Верховна рада проведе два позачергові засідання. Голова парламенту Дмитро Разумков підписав проєкти розпоряджень. Про це інформує пресслужба Верховної ради.

Так, під час другого засідання, яке планується о 17:30, депутати розглянуть, зокрема, проєкт про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для впровадження якісної профільної середньої освіти, а також проєкт про внесення змін в п.3 розділу Х «Перехідні та прикінцеві положення» закону України «Про середню освіту» щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу.

Йдеться насамперед про доцільність проведення ДПА у формі #ЗНО для 11-класників.

Важливо зараз зробити рамку щодо складання чи не складання ЗНО тими, хто не хоче вступати у виші. Минулого року так робили, це дозволило зменшити завантаженість центрів оцінювання. Під час пандемії дуже важливо, щоб менше дітей потенційно були під зараженням, – наголосив замглави фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, що у 2020 році через складну ситуацію з COVID-19 обов’язкову державну підсумкову атестацію для випускників скасували – нововведення стосувалися лише тих учнів, які не планували вступати до закладів вищої освіти. Водночас випускники мали можливість скласти ДПА у формі #ЗНО за бажанням.

Так, до кінця червня частина 11-класників отримала атестати й додатки до них, у яких навпроти графи ДПА стояла позначка «звільнено». ЗНО ж для вступу у заклади вищої освіти залишилось обов’язковим.

Джерело.


Повернутись вверх