facebook

«Це наслідки недбалості та безвідповідальності організаторів»: батьки і учні обурені цьогорічним конкурсом імені Петра Яцика

«Це наслідки недбалості та безвідповідальності організаторів»: батьки і учні обурені цьогорічним конкурсом імені Петра Яцика

Організатори конкурсу зазначають, що намагалися відреагувати на всі зауваження батьків і конкурсантів та внести відповідні корективи.

ІнформуєВсеосвіта.

Нещодавно проходив шкільний Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, який цьогоріч відбувся у вигляді онлайн-марафону. Рейтингову таблицю, до якої увійшли фіналісти та переможці цього конкурсу оприлюднили 30 березня. Проте щодо самої організації конкурсу та компетентності тих, хто складав завдання у мережі посипалася низка негативних коментарів, про це повідомляє 24 канал.

Причиною обурень стало те, що більшість батьків учнів початкових класів вказують на невідповідність завдань шкільній програмі та недосконалу систему оцінювання, а найбільше дискусій виникало щодо одного з завдань для учнів 3 класу.

Багато учасників конкурсу отримали максимальні бали та зайняли призові місця, однак вже після оголошення результатів організатори внесли правки до системи оцінювання, визнавши деякі відповіді хибними. Після перерахунку балів, багато учасників втратили свої призові місця, що викликало неабияке обурення з боку конкурсантів та їх батьків.

Дмитро Фрящіков, батько школярки 4 класу, яка брала участь у конкурсі, опублікував на своїй фейсбук-сторінці звернення до організаторів конкурсу імені Петра Яцика. У своєму дописі він підкреслив недбалу організацію цього конкурсу.

Чтайте також:  Кількість вчительських ставок з 2021 до 2023 року скоротилася на 8%: результати дослідження

Редакція 24 каналу поспілкувалась з Дмитром Фрящіковим, який розповів, що згідно з першими оприлюдненими результатами, його донька отримала 9 місце у рейтингу, однак після перерахунку балів потрапила на 12 місце і втратила звання призерки. Батько школярки також наголосив, що вважає всю дискусію наслідком недбалості та безвідповідальності організаторів.

Обурення в мережі щодо конкурсу Петра Яцика висловили також й інші учасники та батьки конкурсантів. Багато коментаторів вважають, що результати є нечесними, а організатори – корумпованими.

Своєю чергою, організатори Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика зазначають, що намагалися відреагувати на всі зауваження та внести відповідні корективи й через це кількість балів у рейтингових таблицях змінилася.

Також вони додають, що помилки у їх роботі були, а про оновлення та зміни було повідомлено на всіх доступних їм ресурсах.

Додатково:

5 квітня на офіційній сторінці групи конкурсу у фейсбуці з’явився окремий пост щодо завдання для учнів 3 класів. Організатори вирішили повернути правильні відповіді на одне із запитань, які були визначені до виправлень. Втім, у всіх інших завданнях все залишилось без змін і жодних діалогів щодо рейтингу, завдань та нагороджень організатори вести не будуть, адже рішення однозначне й більше не переглядатиметься.

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

Джерело.


Повернутись вверх