facebook

Тарас Шевченко вселився в тіло простого вчителя: справжній клон

Тарас Шевченко вселився в тіло простого вчителя: справжній клон

Черкащанин каже, що спеціально нічого у своїй зовнішності не змінював

Не лише схожий зовні, а й має офіційний статус двійника. Вчителя музики зі Шполянщини часто плутають з українським Кобзарем – Тарасом Шевченком.

Замість “Дмитро Васильович” все частіше доводитися чути “Тарас Григорович”, розповідає чоловік Суспільному. Більшу частину свого життя Дмитро Вовк провів на сцені.

В 2011-му році вперше приміряв на себе образ Шевченка: тоді донька запропонувала йому взяти участь в конкурсі двійників. Краплина фотошопу зробила свою справу:

“Друзі бачили світлини і навіть не зразу вгадували. Говорили, що очі лише видають, що зображений не Шевченко”.

Черкащанин каже, що спеціально нічого у своїй зовнішності не змінював, вуса носить ще з 25 років. Лисина з’явилася природнім чином. І в жилах тече справжня Шевченківська кров:

“Мій прадід Денис із Товмача, його прізвище було Шевченко. Дослідити, звідкіля взялися Шевченки в роду, напевно неможливо, треба підбирати великий архівний пласт документів, але для мене це не так важливо, головне, що я знаю, хто я, звідки і для чого тут”.

Хоч на своїй схожості з Кобзарем не зациклювався, однак опинився серед півтора десятка претендентів на звання “двійник Шевченка”. Розповів, що інколи люди і справді плутають із Кобзарем:

Чтайте також:  "Учні приходять з книгами": що молоді вчителі не проти змінити у шкільній програмі

“Підійшов якось дідусь, дивився-дивився і каже до мене: “Тарас Григорович?”. А я кажу: “Ні, Дмитро Васильович”.

Джерело.


Повернутись вверх