facebook

Якісні дитсадки для всіх: Кабмін має схвалити Концепцію розвитку дошкільної освіти

Документ окреслює основні напрями розвитку дошкільної освіти та визначає їхні пріоритети.

Вчора, 3 липня 2020 року завершилось громадське обговорення Концепції розвитку дошкільної освіти. Документ окреслює основні напрями розвитку дошкільної освіти та визначає їхні пріоритети. У разі ухвалення Концепції будуть встановлені чіткі ознаки якісної дошкільної освіти та шляхи її досягнення, а основні принципи документа стануть підґрунтям для нового Закону «Про дошкільну освіту».

Протягом встановленого для обговорення з громадськістю терміну надійшли зауваження та пропозиції від 27-и адресантів, зокрема від педагогічних та науково-педагогічних працівник.
Якісна та доступна дошкільна освіта – один з основних пріоритетів Міністерства освіти і науки. Концепція розвитку дошкілля є тим документом, що описує вектори руху дошкільної освіти та визначає критерії її якості. Концепція – це важливий крок перед прийняттям нового Закону України «Про дошкільну освіту». В ній викладено бачення розвитку дошкілля та ті кроки, що необхідно зробити для підвищення якості цієї ланки освіти – наприклад, розробити сучасні методичні матеріали для педагогів та створити інструменти для моніторингу роботи дитсадків, – розповіла заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.
Серед ознак якісної дошкільної освіти:

Повернутись вверх