facebook

Коронавірус – не ганебна хвороба, її нерозумно і небезпечно приховувати, – директорка Департаменту освіти

Замовчування фактів про інфікування COVID-19 у закладі освіти загрожує директору серйозними наслідками.

На тлі напруженої ситуації з поширенням COVID-19 у батьківській спільноті народжуються найрізноманітніші теорії. Так, можна почути про те, що у школах за наказом місцевої влади приховують випадки інфікування та навмисно не повідомляють імена та прізвища педагогів, які захворіли на коронавірус.

Міфи на своїй сторінці у фейсбуці розвіює Олена Буйневич, директорка Департаменту освіти і науки Одеської міської ради.

НАМ, БАТЬКАМ, НЕ СКАЗАЛИ, ЩО В ШКОЛІ ХТОСЬ ЗАХВОРІВ НА COVID-19, ВКАЗІВКА ​​ПРИХОВАТИ ІНФОРМАЦІЮ НАДІЙШЛА ВІД ДЕПАРТАМЕНТУ

Це не відповідає дійсності. Нам немає сенсу приховувати, що хтось захворів. В цій ситуації клас, контактні люди йдуть на самоізоляцію. Позаду два тижні дистанційки й канікул. Якщо за цей час хтось і захворів – класи не контактували між собою і їх не потрібно закривати.

Коронавірус – не ганебна хвороба! Її нерозумно, безглуздо і небезпечно приховувати. Крім того, замовчування фактів загрожує директору школи серйозними наслідками.
ЯКИЙСЬ УЧИТЕЛЬ ЗАХВОРІВ, А НАМ НЕ СКАЗАЛИ, ЯКИЙ

Ніхто не повинен повідомляти ПІБ педагога. Якщо клас контактував – його відправлять на самоізоляцію без інформації про вчителя, і це правильно. Так само дитина і його батьки мають право на те, щоб не повідомляти свої дані. Інша справа, що сама людина може проінформувати про хвороби тих, з ким спілкувалася – це турбота про близьких.

Чтайте також:  "Вам потрібна школа чи освіта?" Відставання сільських учнів, роль майбутніх ліцеїв і те, для чого вчити таблицю множення

ДИТИНА МАЄ СУПУТНІ ЗАХВОРЮВАННЯ, ТОЖ МИ ВИРІШИЛИ ПЕРЕЙТИ НА ДИСТАНЦІЙНЕ

Якщо коротко, то насамперед необхідно звернутися до директора своєї школи та повідомити його. Перехід на дистанційний формат – тимчасовий, місце за дитиною збережеться.

Джерело.


Повернутись вверх