facebook

Половина українців не підтримує дистанційне навчання, – результати опитувань

Соціологічні опитування кількох організацій показали реальне ставлення українців до онлайн-навчання.

57,3% українців негативно ставляться до дистанційного навчання у закладах освіти й не бажають, щоб воно продовжувалось після карантину. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного компанією “Active Group” у жовтні 2020 року.

Підтримують онлайн-навчання лише 15,5% опитаних, ще 19,8% – налаштовані скоріше позитивно.

Також соціологи запитали в українців, чи варто залишати елементи дистанційного навчання у форматі офлайн після завершення карантину. 44,8% респондентів сказали, що робити цього точно не варто, а 16% – що скоріше не варто. Думки про те, що скоріше варто залишити елементи дистанційного навчання, притримуються 19%українців, а про те, що точно варто – 11,5%.

Натомість компанія “Нью Імідж Маркетинг Груп” також провела схоже дослідження. За їх даними, 30% опитаних українців негативно ставляться до дистанційного навчання, ще 37% оцінюють його скоріше негативно. Натомість позитивну оцінку дистанційному навчанню надали лише 8% українців.

Більшість опитаних негативне ставлення до онлайн-навчання обґрунтовує зниженням рівня знань дітей. Понад половина респондентів наголошують, що вчителі не можуть ефективно організувати дистанційний урок.

Також 66% українців висловились проти повної заборони відвідування закладів освіти. 63% повністю або скоріше задоволені запровадженням карантину у школах, зокрема, проведенням температурного скринінгу, дезінфекції, дотримання соціальної дистанції тощо.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого... Що сталося?

62% опитаних респондентів відповіли, що самостійно купують засоби захисту (маски, антисептики, дезінфектори), а 33% українців – частину отримують в школі, а частину купують власним коштом.

У липні цього року ще дві організації – Центр Разумкова і фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва – провели опитування серед українців. Згідно з результатами, дійсно майже половина респондентів не підтримує дистанційне навчання.

Джерело.


Повернутись вверх