facebook

Вчительської зарплати на організацію навчання онлайн – не вистачить, – освітній експерт

Ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук проаналізував положення про дистанційну форму освіти.

16 жовтня 2020 року набуло чинності Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти. Цей документ викликав безліч роздумів серед освітніх експертів, батьків та вчителів. Своїми думками щодо нього поділився й ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук на сторінці у фейсбуці :

Хороший документ. Ґрунтовний. Гарно написаний. Але він – як небо і земля, як мрії та реалії. 

Освітній експерт назвав його “чисто кабінетним витвором”, який страшенно далекий від можливості його реалізації у всіх школах, але дуже зручний для тих, хто перевіряє:

У цьому документі немає основного, того, від чого, насправді, залежить можливість і ефективність дистанційного навчання – забезпечення вчителів і учнів технічними засобами, доступом до інтернету за бюджетний кошт, відшкодування педагогам видатків на мобільний зв’язок, який вони використовують для організації дистанційного навчання, встановлення відповідальності засновників закладів освіти за створення умов для організації дистанційного навчання і т.д.

Водночас Ігор Лікарчук зазначив, що без дистанційного навчання наша освіта не обійдеться.

Онлайн-навчання, то така штука, котра потребує чималих грошей, а вчительської зарплати на його організацію ніяк не вистачить. Їх може, в кращому випадку, вистачити на розсилання домашніх завдань у месенджерах, – підкреслив експерт.

У коментарях під його постом більшість підписників підтримала позицію ексочільника, мовляв, до дистанційки потрібно було готуватись ще з березня, коли ввели карантин. На думку освітян, освітній процес має проходити в стінах закладу освіти.

Чтайте також:  "Не звинувачуйте у всьому вчителів!" Лікарчук дав чотири поради, як мотивувати молодих педагогів йти працювати в школу

Джерело.


Повернутись вверх