facebook

Школярам оновили навчальну програму: необхідні сучасні реалії

Школярам оновили навчальну програму: необхідні сучасні реалії

Перша леді Олена Зеленська розповіла про зміни для учнів старших класів.

Інформує «Znaj.ua».

Для учнів старших класів оновлюється навчальна програма. Вивчення “Захисту України” максимально наблизять до реалій воєнного часу. Про це у своєму telegram-каналі повідомила перша леді України Олена Зеленська.

По-перше, було зроблено важливий крок до скорочення гендерних стереотипів в українській освіті. Так, хлопці та дівчата з 10-11-х класів вивчатимуть предмет нарівні. Розподілу за статтю не буде – учнів розділятимуть за кількістю. В одній групі буде від 8 до 15 осіб.

Навчання відбуватиметься не раз на тиждень у рамках уроку, а раз на місяць, то на предмет буде виділено цілий день. Крім того, було доопрацьовано програму, щоб діти отримали всі необхідні навички в умовах воєнного стану.

“Оновили й програму предмета: тепер вона максимально наближена до реалій воєнного часу. Діти вивчатимуть домедичну допомогу й тактичну медицину, навички керування безпілотниками, радіозв’язок тощо”, – повідомила перша леді.

Зазначається, що у невеликих групах діти зможуть краще зосередитись на практичних навичках, які можуть урятувати життя в умовах повномасштабної війни.

 

Чтайте також:  Різниці немає: спеціалісти оцінили рівень знань школярів нової і старої програми

Джерело.


Повернутись вверх