facebook

Global Teacher Prize Ukraine 2024 отримала Леся Павлюк – учителька з Івано-Франківська

Global Teacher Prize Ukraine 2024 отримала Леся Павлюк – учителька з Івано-Франківська

5 жовтня 2024 року в прямому ефірі «Єдиних новин» відбулася церемонія нагородження національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2024.

Премія Global Teacher Prize Ukraine 2024 покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства. А також підкреслити важливість педагогів в Україні.

«День учителя цього року в календарі зовсім поряд із Днем захисників та захисниць, і це символічно. Бо вчителі теж боронять – право дітей на нормальне життя, на розвиток, на майбутнє», – сказала перша леді під час премії.

Цьогоріч переможницею Global Teacher Prize Ukraine стала Леся Павлюк з Івано-Франківська – учителька початкових класів, яка однією з перших почала працювати з інклюзивним класом. Її обрали з понад 1200 педагогів.

Головний приз – 1 мільйон гривень для власного освітнього проєкту. Професійна мрія переможниці – навчати колег ефективно працювати в інклюзивних класах.

«Зараз, як ніколи, ми розуміємо, наскільки важлива наша робота. Зараз, як ніколи, ми відчуваємо підтримку суспільства, влади, батьків. Ми все це робимо заради дітей. Ми, вчителі, робимо те, що буде в майбутньому. Я щиро вірю в те, що наші учні та учениці в майбутньому зроблять нашу країну Україну такою, про яку мріємо ми, про яку мріють вони. Ми формуємо цінності, які стануть факелами їхнього життя. Ми вчимо їх працювати разом. Ми вчимо їх приймати їхнє оточення зі своїми особливостями та потребами. Ми вчимо наших дітей чітко відрізняти, де добро, де зло. Ми вчимо ухвалювати рішення і відповідати за наслідки. Ми вчимо дітей мріяти і втілювати свої мрії в життя. Зараз втілилася в життя моя мрія. Я – надзвичайно щаслива!» – поділилася емоціями переможниця Global Teacher Prize Ukraine 2024.

Чтайте також:  "Тобі ще зарано, в школі через три роки розкажуть". Як не відбити в дитини цікавість до світу і жагу до знань

Окрім головного переможця, також відзначили вчителів в окремих номінаціях. Найкраща вчителька дошкілля – Оксана Масовець із Кам’янця-Подільського, а найкраща вчителька хімії – Лариса Романишин зі Львівщини. Обидві отримали по пів мільйона гривень на реалізацію власних освітніх проєктів.

Також відзнаку «Вибір серцем» отримав учитель Школи Супергероїв Євген Кравченко, ще трьох педагогів відзначили в межах грантової програми Talents For Ukraine благодійного фонду KSE Foundation. Катерина Корзун, Ярослав Федько та Лариса Романишин отримали гранти.

Крім того, нагороду в категорії «Інклюзивність» вручили вчителю історії Владиславу Акименку з Лозової за роботу з дітьми, які мають особливі освітні потреби та яких вдалося повернути додому з депортації.

«Я ж хочу подякувати не тільки номінантам, а й усім вчителям, уроку яких чекають як свята навіть серед воєнних випробувань. Ви несете не тільки знання – надію цілій країні», – сказала Олена Зеленська.

За матеріалами – сайт Президента УкраїниGlobal Teacher Prize Ukraine, Освіторія

Джерело.


Повернутись вверх