facebook

У підлітків, які перестають вчити математику, зменшується кількість сірої речовини у мозку: вражаючі результати дослідження

У підлітків, які перестають вчити математику, зменшується кількість сірої речовини у мозку: вражаючі результати дослідження

Учні, які перестають приділяти увагу вивченню математики у підлітковому віці, мають меншу кількість сірої речовини в мозку, яка є критично важливою когнітивного розвитку. Крім того, відмова від уроків з цієї дисципліни може впливати на памʼять, навчання, міркування та вирішення проблем.

Такими результатами поділились дослідники Оксфордського університету, повідомляє The Guardian. У дослідженні взяли участь понад 130 студентів віком 14-18 років.

Кожен з учасників пройшов сканування мозку та когнітивну оцінку, а через 19 місяців мав спостереження фахівців. Дослідники змогли виявити тих, хто вивчав або не вивчав математику після 16 років, на основі концентрації хімічних речовин у мозку кожного учня.

Вони також повідомили, що кількість присутніх хімічних речовин у мозку передбачила зміни в математичних досягненнях приблизно через 19 місяців, але не було відмінностей у рівнях присутніх хімічних речовин до того, як підлітки припинили вивчати математику.

“Наше дослідження забезпечує новий рівень біологічного розуміння впливу освіти на мозок, що розвивається, і взаємного впливу біології та освіти. Поки що невідомо, як можна запобігти цій невідповідності або її довгостроковим наслідкам”, – кажуть науковці.

Чтайте також:  Інтерв’ю Оксена Лісового: читаємо уважно…

За їхніми словами, висновки є значущими, адже школярі у Великій Британії можуть перестати вивчати математику у 16 ​​років, на відміну від інших країн світу.

Також дослідники зауважили, що у звʼязку з тим, що не кожен підліток любить математику, слід вивчати альтернативи, які дають такий самий ефект. Наприклад навчання логіці та міркуванням, які залучають ту саму область мозку, що й точна дисципліна.

Джерело.


Повернутись вверх