facebook

Чи зберігається категорія, якщо атестувався за однією посадою, а працюєш за іншою?

Чи зберігається категорія, якщо атестувався за однією посадою, а працюєш за іншою?

Проходила атестацію як педагог-організатор на вищу категорію, але зараз не працюю на цій посаді, а маю уроки зарубіжної літератури. Чи зберігається за мною категорія?

Згідно з підпунктом 1 пункту 3 наказу МОН від 09.09.2022 № 805 “Про затвердження Положення про атестацію педагогічних працівників”, кваліфікаційні категорії, педагогічні звання, присвоєні до набрання чинності цього наказу, є чинними до атестації педагогічних працівників, проведеної згідно з новим Положенням про атестацію. Згідно з пунктом 14 розділу І цього ж Положення, до проведення чергової атестації педагогічного працівника за ним зберігається присвоєна кваліфікаційна категорія (педагогічне звання).

За педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного закладу освіти до іншого, а також на інші педагогічні посади в цьому закладі освіти або які перервали роботу на педагогічній посаді (незалежно від тривалості перерви в роботі), зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після прийняття їх на роботу.

Володимир Божинський, науковий співробітник Аналітичного центру “ОсвітАналітика” Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, спеціально для “Нової української школи”

Чтайте також:  Затверджено професійний стандарт «Вчитель закладу загальної середньої освіти»

Джерело.


Повернутись вверх