facebook

За що вчитель може отримати премію

За що вчитель може отримати премію

Вчителі в Україні можуть отримувати премії за сумлінну працю. Кожна школа розробляє Положення про преміювання, у якому визначає порядок виплати преміювання та критерії виплати зарплати.

Виплати здійснюють відповідно до особистого внеску працівника в загальні результати роботи. За що педагог може отримати премію, розповіли в Офісі освітнього омбудсмена.
За що і яку премію отримують учителі
Премії можуть виплачувати за підсумками роботи певного періоду (місяць, квартал, рік), до державних та професійних свят, ювілейних дат працівників тощо.

Типові орієнтовні критерії щодо преміювання такі:

  • якісна сумлінна праця (якість проведених уроків та занять, використання новітніх технологій в освітньому процесі, участь у суспільно-громадському житті закладу освіти, стан документації, належний рівень виконавської та трудової дисципліни, ефективної роботи з батьками, організація та участь у заходах);
  • сприяння розвитку здібностей учнів (підготовка учнів-переможців учнівських олімпіад із навчальних предметів різних рівнів та конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук та інших конкурсах);
  • перемога та участь у професійних конкурсах педагогів;
  • участь у розробці підручників, навчально-методичних посібників, засобів навчання, рекомендацій, авторських навчальних програм тощо.

Кожна школа може визначити власні критерії щодо нарахування премії й внести їх до Положення про преміювання, яке є частиною колективного договору.

Чтайте також:  Як записати у Класний журнал ДІАГНОСТУВАЛЬНІ роботи?

Преміювання здійснюють в межах фонду заробітної плати на бюджетний рік.

Розміри премій визначають з урахуванням доплат і надбавок.

Джерело.


Повернутись вверх