facebook

Чи повинні проводитися протиаварійні тренування в загальноосвітніх навчальних закладах?

Чи повинні проводитися протиаварійні тренування в загальноосвітніх навчальних закладах?

До завдань і обов’язків суб’єктів господарювання у сфері цивільного захисту належить проведення об’єктових тренувань і навчань з питань цивільного захисту (стаття 20 Кодексу цивільного захисту України).

Навчання здобувачів освіти діям у надзвичайних ситуаціях та правилам пожежної безпеки є обов’язковим і здійснюється під час освітнього процесу дітей старшого дошкільного віку за навчальними планами і програмами розвитку дітей, учнів – за навчальними планами і програмами з навчальних предметів, студентів на кожному рівні вищої освіти – за програмами навчальних дисциплін та планами об’єктових тренувань з питань цивільного захисту за рахунок коштів, передбачених на фінансування закладів освіти, що забезпечують здобуття освіти відповідного рівня (стаття 41 Кодексу цивільного захисту України).

Об’єктові тренування з питань цивільного захисту передбачено тільки для закладів вищої освіти з періодичністю один раз на рік (п.7 розділу І; розділ ІV Порядку організації та проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту, затвердженого наказом МВС України від 28.11.2019 № 991).

❗️Організація підготовки та проведення тренування здійснюються на підставі наказу закладу вищої освіти. Залучення студентів до відпрацювання навчальних питань, які потребують їх участі, проводиться в найбільш зручний для закладу вищої освіти час.

Чтайте також:  "Висмоктує здоров'я та енергію". Домашні завдання в Україні пропонують скасувати

Джерело:Охорона праці

Джерело.


Повернутись вверх