facebook

Як МОН відслідковуватиме девайси передані школам України та ефективність його використання.

МОН перевірить використання гаджетів, переданих школам
Міністерство освіти і науки контролюватиме розподіл та ефективність використання гаджетів, що отримали школи у межах міжнародної допомоги.

Контроль стане можливим завдяки створенню публічної інформаційної панелі – дашборда про розподіл компʼютерного обладнання у школи.

Ресурс містить інформацію про гаджети, які передають партнери з розвитку для задоволення освітніх потреб і забезпечення доступу до освіти учнів і вчителів в умовах війни.

За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова, створення ресурсу сприятиме розвитку прозорості розподілу та використання техніки.

«Діджитал-інструменти дозволяють відстежувати кожен проєкт, їх динаміку, результативність тощо. Дашборд – це ще один важливий крок у реалізації прозорої політики отримання та розподілу допомоги від партнерів. Завдяки дашборду всі дані є відкритими для суспільства, медіа чи освітян», – зазначив Федоров.

Наразі у дашборді є дані з лютого 2022 року, їх можна фільтрувати за областями, населеними пунктами, закладами освіти, партнерами з розвитку, користувачами (учитель або учень), кількістю і типом (ноутбук чи планшет) переданого обладнання.

Також дашборд показує локації девайсів, автоматично обчислює, скільки їх отримав конкретний заклад освіти та яка потреба залишається в межах тієї чи іншої області.

Чтайте також:  Урядовці анонсували підвищення зарплати вчителів. Але багато поточних надбавок скасують.

Окрім того, ресурс дозволить моніторити фактичне використання переданого обладнання.

«Девайси, які передаватимуть на потреби освіти, автоматично під’єднуватимуть до електронної системи менеджменту. Тож МОН і ОВА матимуть доступ до оперативних даних щодо статусу роботи кожного ноутбука чи планшета та його фактичного використання», – обіцяють в Міністерстві освіти і науки.

Джерело.


Повернутись вверх