facebook

Дистанційно чи ні? Як навчатимуться українські школярі з понеділка

Дистанційно чи ні? Як навчатимуться українські школярі з понеділка

В Україні школи в багатьох містах перейшли на дистанційну форму навчання. Такі заходи стали вживати через зростання захворюваності на коронавірус у країні. З урахуванням епідситуації на місцях приймається рішення, як скоро зможуть учні повернутися за парти.

Що буде зі шкільним карантином з понеділка, 7 лютого, та як у різних містах навчатимуться діти – читайте у нашому матеріалі нижче.

Київ
Рішення про переведення столичних шкіл усіх одночасно на карантин не приймалося. При цьому і в мерії, і в Департаменті освіти і науки зазначають, що керівництво навчальних закладів саме вирішуватиме, залежно від рівня захворюваності, відправити на дистанційку кілька класів або всю школу.

У Києві вже “пішли в онлайн” близько 70 шкіл з усіх 425.

Львів
У Львові учні 5-11 класів з понеділка, 7 лютого, навчатимуться дистанційно. За парти зможуть сісти тільки учні 1-4 класів. Після 14 лютого директори шкіл самостійно вирішуватимуть, чи відновлювати навчання в очній формі.

При цьому, згідно з рішенням обласної комісії ТЕБ і НС, у Львівській області картина інша: школярі старших класів з 7 лютого повертаються на очне навчання.

Одеса
Всі школи Одеси були переведені на дистанційну форму ще 27 січня до особливого розпорядження, зазначали в мерії, і поки жодних коректив внесено не було. Відповідно онлайн навчання з 7 лютого буде продовжено.

Чтайте також:  "Це пережиток совка". Лікарчук на прикладі старшокласника з бородою пояснив, чому не треба повертати шкільну форму

Харків
Очна форма навчання в школах Харкова 7 лютого продовжиться.

Разом з тим, за словами директора Департаменту освіти, близько 700 класів у зв’язку із захворюваністю вчителів і школярів перевели на дистанційне навчання.

Дніпро
Згідно з рішенням місцевої комісії з ТЕБ та НС, для учнів 5-11 класів дистанційне навчання триватиме по 9 лютого. Учні початкової школи (1-4 класи) зможуть навчатися в очному режимі.

Ужгород
Навчання за дистанційною формою для ужгородських школярів продовжили ще на тиждень – по 11 лютого. Таке рішення було схвалено на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міськраді.

Запоріжжя
У Запоріжжі з 7 лютого переводять учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.

Для учнів 1-4 класів освітній процес продовжать в очній формі.

Херсон
Дистанційну форму навчання для всіх учнів 1-11 класів шкіл продовжили по 14 лютого. Як пояснили в ОДА, таке рішення прийняла регіональна комісія з ТЕБ і НС.

Івано-Франківськ
У мерії Івано-Франківська заявили про рішення відновлення з 7 лютого очного навчання для учнів 1-4 класів. При цьому учні 5-11 класів шкіл міста будуть повертатися за парти поетапно – процес розтягнутий по днях.

Суми
У Сумах онлайн навчання продовжили ще на тиждень – з 7 по 12 лютого – для учнів 1-11 класів у закладах загальної середньої, позашкільної освіти. Таке рішення прийняли в місцевій комісії ТЕБ і НС через складну епідситуацію.

Чтайте також:  Вчителі несвідомо провокують це самі: психологиня пояснила, чому одні діти булять інших дітей

Хмельницький
Дистанційна форма навчання, яку запровадили ще 28 січня, продовжили по 11 лютого. Це стосується всіх закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

При цьому, зазначають у Хмельницькій міськраді, це не стосується освітніх закладів, що функціонують у сільській місцевості – там з 7 лютого поновлюється навчання в очному форматі.

Чернігів
У міськраді заявили, що з 7 лютого всі учні 1-11 класів у школах №1, №4 та №22 продовжуватимуть навчання дистанційно.

Учні 5-11 класів у школах № 7, №28, №29 та №35 також продовжують навчатися онлайн, а початкові класи повертаються за парти.

Всі інші заклади загальної середньої освіти в повному складі з понеділка повертаються до звичного формату навчання, крім окремих класів, що продовжують перебувати на самоізоляції.

Чернівці
У мерії Чернівців заявили, що учні молодших класів повертаються за парти з 7 лютого, хоча раніше в обласній комісії з питань ТЕБ та НС було схвалено протилежне рішення – про продовження дистанційного навчання по 11 лютого.

А ось для учнів старших класів онлайн-навчання триватиме до п’ятниці, 11 лютого.


Повернутись вверх