facebook

Українці вимагають прибрати математику з ЗНО-2022: “Підготуватися нереально”

Українці вимагають прибрати математику з ЗНО-2022: “Підготуватися нереально”

Українцям запропонували підтримати петиції, щоб дітям було легше вчитися. Нові правила виявилися занадто складними

На сайті президента України з’явилися нові петиції, в яких пішла мова про вступний кампанії на наступний рік, а також про нові правила ЗНО.

Обидві петиції були розміщені на сайті не так давно, і продовжують стрімко набирати підписи.

У першій йдеться про те, щоб прибрати математичку з переліку обов’язкових предметів на ЗНО наступного року, але не для всіх, а для деяких гуманітарних спеціальностей, а саме: Журналістика, реклама та зв’язки з громадськістю, Міжнародні відносини.

Вся проблема в тому, на думку автора Дар’ї Полежай, що діти не встигають до нього підготуватися, і в більшості перерахованих вище спеціальностях немає вищої математики абсолютно, тому сенсу в ній практично немає. Автор закликала підтримати її ініціативу, адже, це зможе сильно зіпсувати комусь плани стосовно вступу.

Всього за добу петиції вдалося набрати 69 підписів, і є ще близько 3 місяців на те, щоб добрати залишилися.

У другій петиції пішла мова про вступну кампанію для абітурієнтів. Там теж з’явилися деякі зміни, про які розповів автор Дмитро Абдуальов.

 

Чтайте також:  ЗНО завжди складало більше людей, ніж НМТ: Лікарчук вказав на цікавий нюанс і натякнув, що за цим стоїть

“Якщо ви бачили вже зміни до вступної кампанії то ви обурені тим, що тепер 2 предмети на вибір і не найкращі, як на мене то більшість готувала математику і біологію, а тепер треба або фізику або хімію. Я не думаю, що всім це подобається, на власному досвіді скажу що року щоб все вивчити все і підготуватися до ЗНО нереально. І більшість навіть не вчили і не відкривали ні фізику ні хімію, так в школі для оцінки, тому пропоную зібрати підписи щоб все повернули так як було, і на мою думку МОЗ про свої накази до зміни в освітньому процесі вступали в силу як мінімум через 2 роки і те, що зараз висунули в тому числі скасували” – йдеться в повідомленні.

За добу вдалося набрати всього 3 підписи, але, ще буде три місяці на те, щоб набрати решту 25 тисяч.

Джерело.


Повернутись вверх