facebook

Помідор-таймер і жуйка: особливі хитрощі для вчителів та учнів

Креативні та дієві фішки, завдяки яким легко розвивати пам’ять, правильно мотивувати і швидко знаходити інформацію.

Чи не кожен може підтвердити, що кількість прочитаних чи побачених цікавих лайфхаків не відповідає кількості застосованих у реальному житті. Ми пропонуємо ті ефективні фішки, про які точно забути не вдасться.

Обирайте, експериментуйте та насолоджуйтесь!


Лайфхаки, що допоможуть у найвідповідальніший момент:

  • Метод «Помідора». Метод дає змогу сфокусуватися на цілях та довго зберігати продуктивність праці. Ця техніка була винайдена в кінці 90-х років підприємцем Франческо Чірілло. Ідея техніки доволі проста: коли в дитини чи дорослого накопичується великий обсяг роботи, її необхідно виконувати «порціями», виділяючи на кожне завдання по 25 хвилин – період, який називається помідором. Між заняттями роблять короткі перерви у 3-5 хвилин. Для фіксування часу достатньо використати звичайний годинник. А для цінителів техніки у продажу можна знайти помідор-таймер.
  • Академія Google. Система Google може дати відповідь на будь-яке запитання – від приготування рум’яного стейка до діагностики захворювань. Саме в цьому і криється основна проблема Google. Якщо користуватися цією пошуковою системою як головним джерелом інформації для будь-якого дослідницького проєкту, то витрачається багато часу. Адже потрібні надійні та перевірені джерела, серйозна наукова література.

    Саме для спрощення пошуку розроблено пошукову систему «Google академія», яка надає вичерпну інформацію безпосередньо з наукових публікацій з усіх форматів та дисциплін. За допомогою системи можна знайти таку ж інформацію, як й у звичайній бібліотеці.

  • Жувальна гумка. Не секрет, що одні воліють займатися тим чи тим у повній тиші, а інші віддають перевагу галасу на задньому тлі. Наступний лайфхак стане у пригоді кожному без винятку.

    Йдеться про запам’ятовування інформації. Існує безліч різних способів, наприклад, можна наспівувати новий матеріал як пісню, оскільки рима дозволяє швидко запам’ятовувати навіть дуже складні речі. Але зараз пропонуємо доволі незвичайний і маловідомий спосіб.

    У пригоді стане звичайна… жувальна гумка. Спробуйте жувати її щоразу, як вивчаєте новий матеріал. Згодом, коли потрібно буде переказати інформацію, повторити її тощо, візьміть гумку тієї ж марки та смаку. Завдяки цьому виникне відповідна асоціація, яка допоможе пригадати вивчене.

  • Самозаохочення смаколиками. Кожен заслуговує на заохочення у вигляді якого-небудь смаколика. Наприклад, якщо склав тест на відмінно, варто дозволити собі купити морозива або цукерок, влаштувати шопінг чи зайнятися тим, що приносить задоволення. Заохочувати самого себе можна і треба – припустімо, після виконання домашнього завдання з кожного предмета, що чудово мотивуватиме до навчання.

    Або, до прикладу, якщо перед вами стоїть завдання прочитати великий об’єм тексту, достатньо з’їдати цукерку після кожного розділу чи параграфу.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Джерело.


Повернутись вверх