facebook

У США колишні учні подарували чек на 27 тисяч доларів учителю, який залишився без дому і жив у машині

77-річний Хосе Вільярруель працював у школі педагогом на заміну, однак після пандемії ситуація з роботою суттєво погіршилась.

Інформує Всеосвіта.

У штаті Каліфорнія учні зробили своєму колишньому вчителю незвичний подарунок на день народження – чек на 27 тисяч доларів. Цю суму вони зібрали після того, як дізналися, що педагог залишився без даху над головою і був змушений жити у машині. Про це пише CNN.

Хосе Вільярруель у свої 77 років працював вчителем на заміну у школі міста Фонтана. Під час пандемії ситуація з роботою погіршилась – заклад освіти більше не потребував педагогів на заміну, тож Хоче звернувся до пенсійного фонду за виплатами.

Значну частину отриманих коштів чоловік надіслав своїй дружині, дітям та іншим родичам, які проживають у Мексиці. На власні витрати залишилося напрочуд мало, тож Хосе вирішив оселитися у машині.

На стоянці вчителя випадково зустрів його колишній учень, 21-річний Стівен Нава, і спочатку навіть не впізнав.

Увесь день я думав: напевно, це мій учитель, який працював на заміні, – розповів хлопець.

Лише через кілька днів Стівен наважився підійти до Вільярруеля і запитати, як у нього справи. Хлопець спробував дати вчителю 300 доларів, однак той відмовився:

Чтайте також:  Знання тисяч українських учнів перевіряють: що варто знати про тести, які тривають у школах?

Він усміхнувся мені й подякував. Він обійняв мене, і я побачив, як він плаче. Саме тоді я пообіцяв допомогти йому.

Тоді Стівен створив краудфандингову кампанію та за декілька годин зібрав 5 тисяч доларів. Згодом він виклав відео про вчителя у мережу TikTok, і це дало неймовірний результат – сума зібраних коштів зросла до 27 тисяч доларів.

11 березня учні влаштували Хосе вечірку до дня народження, на якій і вручили чек. Учитель неймовірно розчулився, проте, за його словами, намагався тримати себе в руках, щоб не стати занадто сентиментальним.

Наразі Вільярруель отримав від правоохоронців ваучер на проживання в мотелі протягом місяця, а за цей час він має знайти постійне місце проживання. У найближчих планах вчителя – з’їздити, нарешті, до своєї сім’ї у Мексику.

Джерело.


Повернутись вверх