facebook

Не плакати на стінах, а практика й тренування: заступниця міністра освіти розповіла, як у школах викладатимуть “Захист України”

Не плакати на стінах, а практика й тренування: заступниця міністра освіти розповіла, як у школах викладатимуть “Захист України”

В Україні створили 887 осередків, де викладатимуть для учнів 10-11 класів оновлений предмет “Захист України”. У цих осередках мають навчатися школярі відразу з кількох закладів, а сам предмет передбачає практичні завдання й тренування.

Про це в інтерв’ю українським ЗМІ сказала заступниця міністра освіти й науки України Надія Кузьмичова. За її словами, навчання міститиме “хардову” складову.

“Наразі в Україні створено 887 осередків, де мають навчатися діти з кількох закладів. Там буде оснащення. Це не просто плакати, які висять на стіні. Це й “хардова” технологічна складова, де можна практикуватися, тренуватися, зокрема у гейміфікованому форматі, який відповідає психологічним потребам та особливостям нашої цільової аудиторії підлітків”, – пояснила представниця МОН.

За її словами, оновлений “Захист України” – це одна з найбільш вагомих змін в українських школах. Важливою частиною предмету є навчання навичок надання першої медичної допомоги, реагування в стресових, надзвичайних ситуаціях, вміння управління БПЛА.

Кузьмичова нагадала, що МОН ухвалило рішення, що на “Захисті Україні” не буде гендерного розподілу учнів – і дівчата, і хлопчики вивчатимуть однаковий матеріал.

Чтайте також:  Школярам полегшили життя: підручники скоро не знадобляться

“Бо функція захисту – комплексна, багаторівнева, і вона стосується кожного. І це реагування на виклики, які ми собі не обираємо. Це про стійкість, яка має закладатися поступово, через цікаві інноваційні підходи”, – додала представниця відомства.

Джерело.


Повернутись вверх