facebook

“В учнів є страх перед учителем”: педагог назвав ключову проблему освіти по всій Україні

“В учнів є страх перед учителем”: педагог зі “Школи супергероїв” назвав ключову проблему освіти по всій Україні

Інформує OBOZ.UA.

У системі освіти в Україні досі залишилася проблема, коли школярі відчувають страх перед вчителем. Це помітно у дітей з різних навчальних закладів.

Про це в інтерв’ю ZN.ua сказав учитель історії Євген Кравченко, який працює у “Школі супергегоїв” у Дніпрі. Це мережа освітніх центрів для дітей, які перебувають на тривалому лікуванні чи реабілітації.

За його словами, ця проблема існує і в лікарняній школі – дитина, до якої приходить педагог, відчуває страх і очікує чогось поганого і нудного для себе. Кравченко наголосив, що вчителям потрібно мотивувати дитину, показати їй, як це захопливо – вчитися та відкривати щось нове.

“Мені важливо, щоб у моїх учнів зник страх перед учителем. Це величезна проблема, й у лікарняній школі, куди потрапляють діти з різних шкіл області, я бачу її в кожній палаті, куди приходжу. Вчитель прийшов, отже, буде щось не дуже приємне, сумне й нудне”, – зазначив Кравченко.

Також він розповів, що коли дитина не хоче навчатися, він приходить до неї в палату і стає ніби агітатором – розповідає, наскільки цінними є знання, особливо знання історії.

Чтайте також:  Вже навіть не чекають 11 класу: у Міносвіти визнали проблему з виїздом старшокласників

“Щоб відвідувати заняття, батьки учнів або навіть самі діти укладають угоду про навчання. І часто коли діти не йдуть на контакт і не хочуть учитися, я приходжу до їхньої палати, й ми ведемо розмову про цінність знань, зокрема — про цінність уроків історії, про те, як незнання минулого повертається помилками сьогодні”, – зауважив учитель “Школи супергероїв”.

Раніше Кравченко розповідав, що його вчительська праця є непростою, однак він знаходить силу у своїх учнях. У таких закладах особливо гостро відчувається важливість для дітей не просто мати змогу отримувати знання, а й відволікатися від хвороби і лікарняної палати.

Джерело.


Повернутись вверх