facebook

Забужко розповіла про найскладнішу частину радіодиктанту 2024: що очікувати учасникам

Забужко розповіла про найскладнішу частину радіодиктанту 2024: що очікувати учасникам
Письменниця Оксана Забужко, яка є авторкою цьогорічного радіодиктанту національної єдності, розповіла, наскільки складно текст дався їй. Авторка в інтерв’ю Українському Радіо порівняла цю роботу зі «стометровий забігом із гирями на ногах».
На написання тексту в одну сторінку письменниця витратила 3 тижні, і найскладніше їй далося останнє речення, а також те, що необхідно було вкластися у заданий об’єм — до 2 тис знаків.
У соцмережах користувачі вже встигли створити багато мемів на тему стилю письма Забужко. Її текстам притаманні довгі речення із великою кількістю розділових знаків.



На численні меми зреагувала і сама письменниця.

Ще Оксана Забужко зізналась, що стати авторкою національного радіодиктанту для неї є своєрідним викликом, бо вона вперше стає дотичною до події. До того, жодного разу диктант навіть не писала. Цей захід письменниця називає перевіркою знань у рідному правописі та елементарній грамотності.
Радіодиктант відбудеться 25 жовтня об 11:00. Текст Оксани Забужко у прямому етері читатиме письменник, музикант та військовий Павло Вишебаба. Радіодиктант транслюватимуть на всіх платформах Суспільного: телебаченні, радіо та диджиталі.
Як підготуватися до радіодиктанту національної єдності — читайте у статті Освіторія Медіа.

Чтайте також:  Школярам переписали навчальну програму: як зміняться уроки у 5–7 класах

Джерело.


Повернутись вверх