facebook

МОН запустило сервіс для повідомлень про булінг у школі: як подати заяву

МОН запустило сервіс для повідомлень про булінг у школі: як подати заяву

Міністерство освіти і науки України створило сервіс для швидкого повідомлення про випадки булінгу у школах. Для цього потрібно заповнити анкету на сайті та надіслати електронну скаргу.

Це може зробити як дитина самостійно, так і батьки. До розгляду скарги залучатимуть керівництво навчального закладу та, за потреби, правоохоронців, повідомили на сайті відомства.

Як повідомити про булінг у школі:

– зайти на сторінку Антибулінгового розділу АІКОМ – державної електронної системи управління освітою, та натиснути “Повідомити про булінг”;

– зареєструатися або увійти в уже наявний акаунт;

– заповнити анкету (заяву можна подавати анонімно або вказувати дані);

– натиснути кнопку “Продовжити” та підтвердити заяву.

Ця заява надійде одразу до директора, який має відреагувати на звернення протягом доби: скликати спеціальну комісію, де буде обговорено цей випадок та визначено подальші дії щодо сторін булінгу у класі.

Якщо таку заяву створює дитина, то можна не зазначати особисті дані, тоді вона буде повністю анонімною. Якщо ж зазначати особисту інформацію, то школі буде легше ознайомитися з ситуацією, що склалася. Батьки або опікуни анонімну заяву подавати не можуть.

“Анонімні заяви можуть розглядатися тільки на рівні школи, але якщо ви відчуваєте, що ситуація потребує залучення представників поліції, тоді краще зазначити інформацію, яка може допомогти школі та поліції зв’язатися з вами та допомогти ефективно розвʼязати ситуацію”, – зазначити у МОН.

Чтайте також:  Зарплата вчителів зміниться через нові податки: скільки доведеться платити з окладу

Раніше МОН дало поради батькам та педагогам, як реагувати на булінг і як допомогти дитині. У відомстві наголосили, що дослідження ЮНІСЕФ показало, що з булінгом у школах зіштовхувалися 67% дітей віком 11-17 років.

Якщо дитина стала жертвою цькування, то допомогти їй варто негайно – у цей процес мають бути залучені як батьки чи опікуни, так і вчителі.

Джерело.


Повернутись вверх