facebook

Який орган має погоджувати виплату винагороди міська рада чи управління освіти міської ради?

Який орган має погоджувати виплату винагороди міська рада чи управління освіти міської ради?

Автор: Yaryna Turkalo

Порядком надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2000 номер 898, визначено, що керівникам закладів освіти щорічна грошова винагорода надається за погодженням з організацією вищого рівня. Отже, який орган має погоджувати виплату винагороди міська рада чи управління освіти міської ради? У закладах освіти є власні положення щодо виплати винагороди, проте ними це питання не врегульовано.

Справді, відповідно до п. 4 Порядку надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, затвердженого постановою КМУ від 05.06.2000 № 898, керівнику закладу освіти щорічна грошова допомога видається за погодженням з організацією вищого рівня.

 

П. 3 зазначеного Порядку визначено, що щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків надається відповідно до положення, яке затверджується керівником закладу освіти за погодженням з профспілковим комітетом.

Таким чином, Положенням має бути врегулювано питання щодо виплати винагороди та відображено хто саме має повноваження погоджувати виплату керівнику – засновник чи уповноважений ним орган. Зазвичай – це орган управління освіти.

Чтайте також:  Школярам готують важливі зміни до НМТ: доведеться вивчати нові теми

Також нагадуємо, що з метою уникнення конфлікту інтересів, клопотання до органу вищого рівня про надання щорічної грошової винагороди керівника закладу освіти можуть подати, наприклад, заступник керівника закладу чи голова профспілки.

Отже, погодження виплати щорічної грошової винагороди здійснює засновник або уповноважений ним орган.

Джерело:U-LEAD

Джерело.


Повернутись вверх