facebook

Діти не повинні слухатися батьків: Дмитро Карпачов пояснив, як захистити підлітків від впливу вулиці

Діти не повинні слухатися батьків: Дмитро Карпачов пояснив, як захистити підлітків від впливу вулиці

Експерт з дитячої психології та розвитку особистості Дмитро Карпачов порадив батькам, які хочуть захистити своїх дітей від негативного впливу на вулиці, пояснювати їм наслідки рішень, а не просто змушувати бути слухняними. Дитина має слухатися здорового глузду, а не батьків.

Про це психолог сказав у ефірі проєкту “Супермама”. Він наголосив, що підліток має усвідомлювати причинно-наслідкові зв’язки і вплив на його життя того чи іншого рішення.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




“Для цього, як би дивно це не звучало, вона не має бути слухняною. Багато батьків хочуть, щоб їхня дитина була слухняною, але я вважаю, що дитина не повинна слухатися батьків. Вона має слухатися здорового глузду і робити щось не тому, що батько так сказав. А тому що розуміє, чому саме батько сказав робити це чи не робити”, – зазначив експерт.

На його переконання, є ризик того, що дитина, яку батьки змушують бути слухняною, на вулиці буде слухатися когось більш дорослого або авторитетного.

“Дитина, яка звикла слухатися когось більш важливого, а батьки зазвичай важливі для дітей, потім на вулиці буде слухатися більш авторитетих друзів чи підлітків”, – сказав Карпачов.

Чтайте також:  Зарплата вчителів знизиться: подробиці від нардепки

Джерело.


Повернутись вверх