facebook

Яких вчителів бракує в школах та яку зарплату пропонують

Яких вчителів бракує в школах та яку зарплату пропонують

Середня зарплата педагога – 12 тисяч гривень.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що в нашій державі спостерігають нестачу вчителів у школах. Найбільше не вистачає педагогів з трьох предметів. Мовиться про вчителів інформатики, математики, англійської мови, повідомляє BBC Україна.

Лісовий також розповів, що середня зарплата педагога – 12 тисяч гривень. Залежно від навантаження, вона може бути більшою або меншою.

Однак посадовець заявив, що це не та зарплата, яку мали б отримувати освітяни. Він нагадав, що Закон про освіту передбачає підняття оплати праці освітян до трьох прожиткових мінімумів – тобто 24 тисяч гривень.

За словами посадовця, це стане реальністю тоді, коли бюджет отримає для початку хоч би вільних 50 – 60 мільярдів додаткових коштів.

Зазначимо, у львівських школах шукають вчителів: англійської мови, польської мови, математики, початкових класів, музичного мистецтва, української мови та літератури, захисту України. За посиланням ви можете переглянути повний перелік вакансій у закладах освіти. Актуальні вакансії ви можете переглядати кожного місяця 5 числа.

Чтайте також:  Чи потрібен у школі класний керівник? У мережі розгорілася дискусія на болючу тему ще з часів СРСР

Джерело.


Повернутись вверх