facebook

Середній бал НМТ майбутніх учителів становить 140 балів

Середній бал НМТ майбутніх учителів становить 140 балів

Середній бал НМТ майбутніх учителів, які вступили на педагогічні спеціальності на бюджет, становить 140 балів.

Середній бал НМТ майбутніх учителів, які цього року вступили на педагогічні спеціальності і навчатимуться на бюджеті, становить 140 балів.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в інтерв’ю «Дзеркалу тижня».

За його словами, цьогоріч найбільше студентів зараховано на бюджетне навчання за спеціальністю «Середня освіта» – 6100 осіб.

Водночас стали першокурсниками і будуть навчатись на вчителів не найздібніші вступники.

Адже, за даними вступної кампанії, держзамовлення на вчителів найбільше, але набір не найякісніший: середній конкурсний бал тих, хто вступив на бюджет, – близько 140, водночас на журналістику, право, фінанси – близько 180.

Заступник міністра також додав, що на контракті за цією спеціальністю навчатимуться ще 2500 майбутніх учителів, з них 300 осіб отримали понад 150 балів за два предмети НМТ, що дає їм можливість отримати освітній грант.

Такий «природний відбір» посадовець пояснює низьким рівнем зарплат учителів.

«На жаль, так, ця проблема в нас простежується на спеціальності «Середня освіта», тому що вона, м’яко кажучи, не дуже приваблює вступників, які мають найвищі бали. Очевидно, це пов’язано з низькою стартовою зарплатою вчителя, й над цим питанням міністерство активно працює, про що неодноразово говорив міністр Оксен Лісовий», – підкреслив Винницький.

Чтайте також:  Вимоги щодо стилю, кольору чи інших атрибутів шкільного одягу неприпустимі й незаконні – Служба освітнього омбудсмена

Джерело.


Повернутись вверх