facebook

МОН дало рекомендації щодо викладання предметів у школах у 2024/2025 навчальному році

МОН дало рекомендації щодо викладання предметів у школах у 2024/2025 навчальному році

Українські школи зможуть збільшувати мінімальну кількість годин, визначену типовим освітнім планом на предмет або інтегрований курс. Також для школярів стає не обовʼязковим вивчення текстів напамʼять та виставлення вчителями оцінок за них у мовно-літературній галузі.

Такі умови передбачають Інструктивно-методичні рекомендації щодо викладання у закладах освіти на новий навчальний рік, оприлюднені Міністерством освіти та науки України на офіційному сайті. Також для індивідуального оцінювання розмови і читання не потріб

Водночас, згідно з документом, у початковій школі діти мають отримувати більше інформації про енергоефективність, енергоетикет та відповідальне споживання електроенергії у побуті.

Крім того, школи повинні будуть дотримуватися норм чинного українського правопису, у звʼязку з тим, що сплив пʼятирічний перехідний період.

Документ має є рекомендації для викладання в початковій школі та у 5–11 класах з предметів та інтегрованих курсів 9 освітніх галузей. Окремо винесено орієнтири для навчання іноземним мовам і “Захисту України”.

Чтайте також:  Методичні рекомендації обсягом 194 аркушів - рекорд бюрократії гідний занесення в Книгу рекордів Гіннеса

Джерело.


Повернутись вверх