facebook

Хто вирішує скільки відсотків надбавки до зарплати вчителя встановити – 5 чи 30?

Хто вирішує скільки відсотків надбавки до зарплати вчителя встановити – 5 чи 30?

“Вилка” від 5 до 30 % наявна при встановленні так званої “надбавки НУШ”, що передбачена вже згаданою постановою № 373.

Конкретний розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) освіти в межах фонду оплати праці. Надбавка встановлюється на весь обсяг навчального навантаження, який виконується працівником.

У нашій попередній статті за посиланням докладно описана проблематика цієї надбавки, зокрема випадки, коли вона не може бути менше ніж 20 відсотків (для вчителів початкових класів).

Так само залишається актуальним лист від 25.05.2011 № 1/9–385 “Щодо постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2011 № 373”, згідно з яким надбавка встановлюватиметься до посадового окладу (ставки заробітної плати, у тому числі годинної), визначених з урахуванням підвищень, передбачених нормативно-правовими актами з оплати праці. Надбавка встановлюватиметься незалежно від установлених за іншими нормативно-правовими актами надбавок і доплат. Якщо педагогічний працівник виконує роботу обсягом менше або більше норми, передбаченої ставкою заробітної плати, абсолютний розмір надбавки відповідно зменшуватиметься або збільшуватиметься пропорційно навантаженню (обсягу роботи).

Володимир Божинський, науковий співробітник Аналітичного центру “ОсвітАналітика” Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, спеціально для “Нової української школи”

Чтайте також:  Затверджено професійний стандарт «Вчитель закладу загальної середньої освіти»

Джерело.


Повернутись вверх