facebook

Літні канікули школярам серйозно уріжуть це були останні такі… Що придумала влада…

Літні канікули школярам серйозно уріжуть, що придумала влада. В Україні пропонують скоротити літні канікули у школах через серйозні освітні втрати. Вчитися можна або у червні, або у серпні. Про це повідомляється на порталі освітнього омбудсмена України.

На території всієї країни пропонують залишити тривалість навчання для випускників, які наприкінці навчального року складають Національний мультипредметний тест або вступні іспити.

У той же час, у освітнього омбудсмена нагадують, що під час тривалих канікул посилюється освітні втрати, які й так виросли серед українських школярів унаслідок пандемії COVID-19 та війни.

“Влітку частину занять там, де дозволяє ситуація безпеки, можна проводити на вулиці, навчальні програми виконувати у форматі екскурсій, фестивальних програм, майстер-класів, спортивних змагань під час шкільних таборів”, – додали там.

Водночас у Службі освітнього омбудсмена звертають увагу на важливість завчасного інформування про зміни батьків та вчителів шкіл. Тому рішення про зміну тривалості навчального року слід ухвалювати до січня цього року.

Нагадаємо, згідно з чинним Законом України “Про освіту”, рішення про тривалість навчального року приймає Кабінет Міністрів України, проте він має становити не менше ніж 175 навчальних днів.

У Службі освітнього омбудсмена зазначають, що у країнах Європейського союзу, США та Великобританії тривалість навчального року та канікул у школярів відрізняється залежно від:

Чтайте також:  Лісовий про скасування дрес-коду в школах: Ми будуємо вільне суспільство творчих і високопродуктивних людей...

• клімат;

• тривалість світлового дня;

• культурних звичаїв;

• релігійні особливості;

• національних свят тощо.

Загалом тривалість навчального року у країнах коливається від 160 до 200 навчальних днів, а червень чи серпень є місяцями, які діти проводять за шкільними партами.

Джерело.


Повернутись вверх