facebook

Скільки годин підвищення кваліфікації додається за участь у конференції / публікацію статті / самоосвіту тощо

Скільки годин підвищення кваліфікації додається за участь у конференції / публікацію статті / самоосвіту тощо

Скільки годин до загальної кількості в міжатестаційний період нараховується за різні види діяльності? Наприклад, за участь у міжнародній конференції, або за публікацію статті в міжнародному фаховому збірнику.

Лише окремі види діяльності педагогічних та науково-педагогічних працівників, такі як

  • участь у програмах академічної мобільності,
  • наукове стажування,
  • самоосвіта,
  • здобуття наукового ступеня, вищої освіти

можуть бути визнані як підвищення кваліфікації, відповідно до пунктів 26–31 Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників. У межах перерахованих вище видів діяльності можна здійснювати різні активності, у тому числі брати участь у конференціях, публікувати статті тощо, але ці види діяльності в цілому зараховуються

  • не більше ніж 30 годин або один кредит ЄКТС на 1 рік (за участь у програмах академічної мобільності або самоосвіту),
  • за 1 тиждень (наукового стажування) науково-педагогічних працівників закладів вищої й післядипломної освіти зараховується як підвищення кваліфікації в обсязі 30 годин або одного кредиту ЄКТС.

Водночас обсяг підвищення кваліфікації шляхом здобуття наукового ступеня, рівня вищої освіти зараховується відповідно до встановленого обсягу освітньої програми, за винятком визнаних (зарахованих) результатів навчання з попередньо здобутих рівнів освіти.

Володимир Божинський, науковий співробітник Аналітичного центру “ОсвітАналітика” Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, спеціально для “Нової української школи”

Чтайте також:  Підвищення кваліфікації вчителів: час позбавлятися від ілюзій

Джерело.


Повернутись вверх