facebook

Деякі вчителі залишаться без виплат: що зміниться 1 вересня

Деякі вчителі залишаться без виплат: що зміниться 1 вересня

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка змінить правила розподілу освітньої субвенції з вересня 2024 року
Через повномасштабну війну в Україні тисячі людей були змушені залишити свої домівки в пошуках безпечнішого місця, і серед них було чимало освітян. Зокрема, вчителі, які опинилися за кордоном, отримували фінансову підтримку у вигляді виплат за простій. Однак з 13 серпня ситуація змінилася: уряд ухвалив нову постанову, яка змінює правила розподілу освітньої субвенції.

Про це свідчить Постанова №915 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. № 6 і від 27 грудня 2017 р. № 1088”.

Що зміниться для вчителів
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка вносить зміни у механізм розподілу коштів для фінансування освітньої системи, а саме освітньої субвенції. Згідно зі змінами, виплати за простій будуть надаватися лише деяким педагогам.

Це рішення стосується як вчителів загальноосвітніх шкіл, так і працівників ресурсно-інклюзивних центрів, які допомагають дітям з інвалідністю, і, можливо, навіть тих, хто знаходиться на тимчасово окупованих територіях (це питання ще потребує уточнення).

Згідно з новими правилами, виплати за простій тепер отримуватимуть лише ті вчителі, які перебувають на території України. Державна освітня субвенція буде надаватися лише місцевим бюджетам для фінансування цих виплат.

Чтайте також:  Елітарна молодь пішла на бунт: у ліцеї скандал через вчителя

Тобто, освітяни, які виїхали за кордон, більше не отримуватимуть виплати за простій.

“Освітня субвенція в частині оплати простою передбачається для педагогічних працівників закладів освіти та інклюзивно-ресурсних центрів, які перебувають на території України”, – зазначається в постанові Кабміну.

Зауважимо, що постанова почне діяти з моменту її публікації та набуває чинності з 1 вересня 2024 року.

Джерело.


Повернутись вверх