facebook

В Україні створять кадровий резерв учителів зі збереженням зарплати: Лісовий пояснив, як це працюватиме

В Україні створять кадровий резерв учителів зі збереженням зарплати: Лісовий пояснив, як це працюватиме

У зв’язку з обмеженням дистанційного навчання в Україні вчителів залучатимуть до інших видів освіти зі збереженням заробітної плати. Також буде створено кадровий резерв педагогів, яких залучатимуть до роботи на деокупованих територіях.

Про це заявив міністр освіти й науки Оксен Лісовий в ефірі марафону “Єдині новини”. Він зазначив, що наказ №850 про обмеження дистанційного навчання у школах регулює лише форми освіти.

І виходячи з моделювання за цим наказом, частина вчителів втратить своє навантаження, пояснив міністр. Саме їх буде залучено до інших форм освіти.

“Ми всіх їх залучимо до інших видів освіти. Нам буде потрібно організовувати освіту для різних категорій. Наприклад, для дітей за кордоном, яким треба дати виключно українознавчий компонент”, – сказав Лісовий.

Він додав, що міністерство також готує кадровий резерв учителів, яких залучатимуть до роботи на деокупованих територіях України.

“Ми зацікавлені у тому, щоби зберегти всіх вчителів. Зокрема, створено кадровий резерв учителів і прийнято політичне рішення щодо збереження їм зарплати”, – сказав Лісовий.

Чтайте також:  Заборона відвідувати учневі заняття через відсутність обов'язкової шкільної форми або " не такий одяг для школи" порушує право на освіту

Джерело.


Повернутись вверх