facebook

На освіту очікує велика трансформація — Шкарлет

На освіту очікує велика трансформація — Шкарлет

Інформує Всеосвіта.

МОН змінило стратегічні цілі в освіті — змін зазнають усі ланки освітньої сфери.

Під час засідання уряду сьогодні міністр освіти і науки Сергій Шкарлет презентував програму великої трансформації «Освіта 4.0: український світанок», яку підготувала команда МОН на основних засадах і принципах Плану відновлення України.

Він повідомив, що Міносвіти змінює стратегічні цілі сфери освіти. Зокрема, спрямовуватиме зусилля на відновлення та розвиток української освіти на шляху до європейської інтеграції.

За словами міністра, пріоритетом є відбудова зруйнованої інфраструктури з урахуванням сучасних технологій безпеки та будівництва.

Стратегічний напрям — гармонізація українського та європейського освітніх просторів задля відповідності вітчизняної системи освіти технологічному укладу Industry 4.0, — написав Шкарлет.

На його думку, у партнерстві з Мінцифрою процес цифровізації у сфері освіти має систематизуватися глобально та індивідуально для кожного учасника освітнього процесу — від створення сучасної цифрової освітньої інфраструктури та інструментів, динамічного розвитку цифрового контенту для освіти та освітян до запуску цифрового освітнього паспорта у смартфоні.

Ключовою формулою фінансування освіти має стати принцип «гроші йдуть за людиною», що дозволить громадянам бути суб’єктами освітньої політики та врешті-решт припинить нескінченні штучні «освітні експерименти» заради самих експериментів, — наголошує Шкарлет.

Чтайте також:  "Школа – це не прохідний двір". Ігор Лікарчук – про винних у провалі НУШ, заборону ґаджетів і штрафи для учнів за погану поведінку

Проєкти у межах програми трансформації в освіті мають на меті одержати результати до 2032 року.

 

Джерело.


Повернутись вверх