facebook

Діти у садочках можуть не спати — МОЗ

Діти у садочках можуть не спати — МОЗ

Інформує Всеосвіта.

Це не означає, що дітей не вкладатимуть спати. Просто тепер це не є обов’язковою до виконання нормою. Рішення пов’язано з тим, що під час повітряних тривог усі вихованці та персонал дитячих садочків мають спускатися в укриття.
На період дії воєнного стану денний сон у садочках перестав бути обов’язковим.

Відповідні зміни Міністерство охорони здоров’я України вносить до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів.

В умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації іншого характеру денний сон допускається замінювати денним відпочинком. При цьому загальна тривалість сну для дітей дошкільного віку — 12-12,5 години, з яких 2-2,5 години відводиться на денний сон або денний відпочинок. Для дітей від 1 до 1,5 року денний сон або денний відпочинок організовують двічі на день загальною тривалістю 3,5 години. Для дітей віком від 1,5 року і старше організовують однократний денний сон або денний відпочинок тривалістю до трьох годин, — йдеться у змінах до регламенту.

Наразі ці зміни пройшли юстування і незабаром будуть опубліковані, після чого набудуть чинності.

Нагадаємо, дитячі садочки зможуть відвідувати лише ті діти, чиї батьки можуть підтвердити своє працевлаштування (навіть якщо працюють онлайн або є ФОПами) або службу у ЗСУ. Якщо один із батьків дитини не працевлаштований, дитину в садочок не приймуть.

Чтайте також:  "Діти як діти, а ти дебіл?" Що не так зі Споком і Карнегі та як батьки несвідомо виховують невдаху

Джерело.


Повернутись вверх