facebook

Денний сон у підвалі: садочкам рекомендують перенести ліжка в укриття

Денний сон у підвалі: садочкам рекомендують перенести ліжка в укриття

Спеціалісти рекомендують спальні місця для дітей в садочках перемістити у підвальні приміщення.
Про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

«Щодо тих же садочків, і так далі. Зокрема, у мене є маленький син, і вони на денний сон йдуть у бомбосховище. Тобто, якщо не дай Боже, буде повітряна тривога, то вони уже безпосередньо (перебуватимуть – ред.) у підвальному приміщенні. Було перенесено абсолютно усі спальні місця у підвальне приміщення. І така рекомендація була надана абсолютно для всіх таких закладів», – зазначив він.

Щодо інспекції навчальних закладів на предмет готовності до початку навчального року він поінформував, що МВС буде представлено через ДСНС як один із членів відповідної комісії. Сама ж комісія складатиметься з кількох осіб – це представники від ДСНС, ВЦА, місцевої тергромади.

«Тобто ці люди, за великим рахунком, даватимуть рекомендацію, чи готовий навчальний заклад до навчання, чи ні. Але у першу чергу необхідно розуміти, що відповідальність на себе щодо відкриття чи не відкриття навчального закладу будуть брати голови ОТГ. Тобто на місцях вони вирішуватимуть», – заявив він.

Чтайте також:  Що діти дошкільного віку мають знати про гроші. Інфографіка від МОН

За словами радника глави МВС, інспекція буде проходити, зокрема, щодо наявності можливого бомбосховища, щодо того, наскільки воно підготовлене, чи підготовлено воно взагалі тощо. Також представники міністерства можуть, у тому числі подавати певні рекомендації, що потрібно зробити, щоб убезпечити присутніх у навчальному закладі.

«Бо необхідно розуміти, що не у всіх школах є підвальне приміщення. Але, знову ж таки, є певні вимоги, як можна зробити такий об’єкт цивільного захисту безпосередньо усередині школи навіть без підвального приміщення. Саме для цього буде створена ця комісія. І частково наразі, у тому числі ми робимо певні ревізії по деяких школах і будемо надавати свої рекомендації», – сказав Смірнов.

Представник МВС зазначив, що наразі щодо відкриття шкіл у тих чи інших регіонах готується комплексне рішення.

«Зокрема, розглядається і можливий варіант щодо того, що будуть певні опорні школи. І ці опорні школи, наприклад, якщо там є і укриття, і багато інших факторів, то вони, можливо, будуть навчатися і у дві або три зміни. Але наразі це все на етапі створення і коригування всіх деталей», – сказав він.

Джерело.


Повернутись вверх